Comandantul erou de la Azovstal refuză să depună armele: „Când un războinic moare protejându-și tara, consider că este o moarte demnă. Lupta continuă”

Comandantul erou de la Azovstal refuză să depună armele: Când un războinic moare protejându-și tara, consider că este o moarte demnă. Lupta continuă
sursa: Twitter/Bohdan Krotevych
Publicat: 19/05/2022, 19:11

Comandantul rezistenței de la Azovstal refuză să se predea. Miercuri, Bohdan Krotevici a postat pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoțită de mesajul „Lupta continuă”.

„Lupta continuă” a scris comandantul pe Twitter.

„Eram deja sigur că voi muri de câteva ori, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să suport cu calm. Moartea va veni oricum, dar când un războinic moare protejându-și țara, personal consider că este o moarte demnă”, se arată într-o postare pe Twitter atribuită comandantului.

Copii şi femei mor. Sunt ucişi şi violaţi… E iadul la Mariupol… Îmi este greu să vorbesc despre asta. (În combinat -n.r.), condiţiile sunt îngrozitoare. Răniţii putrezesc  din cauza condiţiilor din subteran, a umidităţii. Rănile sunt grave: membre amputate, muşchi rupţi, arsuri grave. Medicamentele, analgezicele, sunt în cantităţi extrem de mici”, spunea Bohdan Krotevici, potrivit Adevărul.

În 11 mai, WSJ publicase o fotografie cu Bohdan Krotevici, obosit dar liniștit. Alături de el era un câine. Ulterior, câinele a fost ucis de o mină a rușilor, a povestit militarul ucrainean, în vârstă de 29 de ani.