Companiile din România afectate de Brexit ar putea fi despăgubite de UE. „Exporturile româneşti au avut mult de suferit”

Companiile din România afectate de Brexit ar putea fi despăgubite de UE. „Exporturile româneşti au avut mult de suferit”
Publicat: 11/02/2021, 15:56

Mai multe autorităţi române şi europene au discutat despre necesitatea acordării unor despăgubiri companiilor afectate de ieşirea Marii Britanii din UE.

Potrivit adevărul.ro, un subiect de interes atât pentru cetățenii europeni cât și pentru români un ajutor financiar, destinat entităţilor eligibile care au înregistrat pierderi că urmare a Brexit-ului. Astfel, „Guvernul României va analiză şi va emite o decizie în acest sens, privind eligibilitatea instituţională, precum  şi cea a companiilor”, a declarat  Eduard Costin, Director Relaţii Externe, CCIR.

„Mediul de afaceri românesc a fost puternic afectat încă din primele zile de punere în aplicare a prevederilor BREXIT”

„În condiţiile în care Marea Britanie este un important partner economic al României, de fapt statul cu care ţara noastră are înregistrat cel mai important excedent comercial, evident că mediul de afaceri românesc a fost puternic afectat încă din primele zile de punere în aplicare a prevederilor BREXIT”.

„Efectele Brexit s-au resimţit mai ales asupra exporturilor româneşti către Marea Britanie”

„Efectele Brexit s-au resimţit mai ales asupra exporturilor româneşti către Marea Britanie, cu implicaţii asupra transporturilor de mărfuri, afectând în egală măsură şi statutul cetăţenilor români care lucrează sau călătoresc în această ţară.   Astfel, devine extrem de importantă organizarea a cât mai multor întâlniri de acest gen, la care să participe atât reprezentanţii mediului de afaceri cât şi cei ai autorităţilor centrale sau locale implicate. Mai mult chiar, pentru ca să putem trece cu bine peste aceste schimbări, astfel de evenimente ar trebui să devină o prioritate naţională”, a declarat vicepreşedintele CCIR, dl. Aurelian Gogulescu.

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova (CCI Prahova) a organizat, joi, webinar-ul cu tema „Brexit – Înţelegere şi adaptare a mediului antreprenorial”, eveniment destinat companiilor implicate în relaţii de afaceri cu Marea Britanie, precum şi acelora care doresc să înţeleagă mai bine impactul economic al acestor schimbări.

Webinarul a abordat teme de interes pentru mediul de afaceri, precum: operaţiunile vamale, implicaţiile fiscale în contextul Brexit,  modalităţi de continuare a activităţii firmelor care operează în Marea Britanie, accesul pe piaţa muncii din UK şi condiţiile pentru lucrătorii detaşaţi, oportunităţi de afaceri şi parteneriate investiţionale Marea Britanie – România.

La eveniment au mai participat specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor – Vama si ANAF, Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, reprezentanţii diplomatici ai Ambasadei României la Londra, respectiv Ambasadei UK in România, membri ai Sistemului Cameral din România, precum şi reprezentanţi a peste 50 de companii din întreaga ţară.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (UK) a părăsit Uniunea Europeană (UE) la data de 31 ianuarie 2020 astfel încât, în acest moment se află în perioada de tranziţie care se va finaliza la 31 decembrie 2020. Astfel, prin părăsirea pieţei unice UE şi a uniunii vamale, noi reglementări vor fi implementate începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe relaţia cu Regatul Unit.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Mama Elodiei Ghinescu, detalii-șoc despre fosta cuscră! Ce făcea mama lui Cioacă pentru fiul ei....
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor...
Crimă șocantă. Copiii au fost împușcați în inimă și gât. VIDEO
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....