Comuna din România cu 80% vaccinați și zero cazuri de COVID-19

Comuna din România cu 80% vaccinați și zero cazuri de COVID-19
Primaria Colelia. Foto: colelia.judetulialomita.ro
Publicat: 28/10/2021, 11:26
Actualizat: 28/10/2021, 11:27

Locuitorii unei comune din România sunt vaccinați în proporție de 80%. Comuna Colelia, din Bărăgan, Ialomița, este exemplul de colaborare între autorități și comunitate. Nu este înregistrat niciun caz de Covid-19.

Primarul comunei a reușit să convingă aproape 80% din locuitori să se vaccineze.

„Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă și…(…)Cred că ne apropiem de 70 – 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun”, a declarat Nichita Niță, primar Colelia, conform Digi24.

Edilul colaborează cu armata și organizează periodic caravane de vaccinare.

La Colelia se folosesc serurile Pfizer și Johnson. Joi, personalul medical militar din București se vaccinează în a cincea zi de caravană, de la debutul pandemiei.

Ce spun localnicii

La 80 de ani, Ioana a venit cu fiica Marinela, să se vaccineze.

Am văzut că moare atâta lume. La televizor, la jurnale, nici nu-ți mai vine să te uiți.  Și-a vrut! Chiar a vrut. Ea chiar ne-a zis: Mamă, vreau și eu vaccinată”, a spus pentru Digi24.

Elena Neagu, asistent medical, spune că datorită vaccinării, incidența este foarte mică: Sunt emoționată în momentul în care văd că ei chiar vin la vaccinare!

Preocuparea administrației locale pentru sănătatea și siguranța comunității nu se limitează doar la imunizarea împotriva Covidului, întrucât în clădirea medicală unde se face vaccinarea se găsește și aparatură modernă pentru cardiologie, oftalmologie și stomatologie. În plus, fiecare medic are cabinetul său, iar activitatea comunității este permanent monitorizată video.

Comuna din România cu 40,74 cazuri la mia de locuitori

La nivel național, localitatea cu cea mai mare rată de incidență este comuna Brănișca din județul Hunedoara, cu 40,74 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor transmise miercuri de autorități.

Presa italiană relatează pe larg despre situația sanitară din România, penultima țară din Europa în ceea ce privește rata de vaccinare în plin val 4. „Virusul îngenunchează România”, subliniază publicația italiană corriere.

Virusul îngenunchează România, penultima țară din UE ca număr de persoane vaccinate: infecțiile sunt în creștere, terapia intensivă este plină și nu mai sunt locuri nici pentru morți în morgile spitalelor. Situația este „dezastruoasă”, „o catastrofă” definită de președintele Klaus Iohannis într-un mesaj înainte de a anunța noile, severe, restricții anti-Covid, care au intrat în vigoare, potrivit corriere.it.  Citește mai mult