Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, în carantină pentru următoarele două săptămâni

Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, în carantină pentru următoarele două săptămâni
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 27/03/2021, 17:15
Actualizat: 27/03/2021, 17:17

Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, se află în carantină pentru două săptămâni, începând de vineri seara, de la ora 22,00, până pe 9 aprilie, la aceeași oră, conform unei informări transmise de către Prefectura Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 56 din 26.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov. Propunerea CJSU Ilfov a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, se afirmă în comunicatul emis de Prefectura Ilfov, citată de Agerpres.

Conform ultimei informări, transmisă vineri de către instituţie cu privire la incidenţa COVID-19 în judeţul Ilfov, în comuna Glina se înregistrează o rată de 6,85 cazuri la mia de locuitori.

Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6754 din 26.03.2021 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov, începând cu data de 26.03.2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 09.04.2021 ora 22,00”, se precizează în documentul menţionat, care poate fi consultat în pagina Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Aproape 6.000 de cazuri noi și peste 160 de decese din cauza Covid-19 în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.869 cazuri noi de COVID-19, iar 162 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani. 1.373 de bolnavi sunt internați la ATI, un număr record de la debutul pandemiei!

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 932.179 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în timp ce 834.162 de pacienți au fost declarați vindecați.

Când vom putea renunța la masca de protecție. Anunțul lui Florin Cîțu, premierul României

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni istorie în toamnă, însă este obligatoriu ca, până atunci, oamenii să meargă să se vaccineze anti-COVID, în număr cât mai mare.

Șeful Executivului a făcut anunțul pe Facebook, ocazie cu care a precizat că, până la finalul lunii martie, două milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID, ceea ce reprezintă 10% din populația țării.

Medicii germani de la ATI cer un lockdown sever, pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”

Medicii germani de la secţiile de terapie intensivă trag un semnal de alarmă, spunând că singura soluţie pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, în contextul celui de-al treilea val de infectări cu noul coronavirus, este un lockdown sever de două săptămâni.

Este nevoie de o combinaţie de lockdown strict, vaccinări şi testări pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”, a declarat şeful Asociaţiei interdisciplinare germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, citat de cotidianul Rheinischen Post, potrivit Agerpres.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase