Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, în carantină pentru următoarele două săptămâni

Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, în carantină pentru următoarele două săptămâni
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 27/03/2021, 17:15
Actualizat: 27/03/2021, 17:17

Comuna ilfoveană Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, se află în carantină pentru două săptămâni, începând de vineri seara, de la ora 22,00, până pe 9 aprilie, la aceeași oră, conform unei informări transmise de către Prefectura Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 56 din 26.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov. Propunerea CJSU Ilfov a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, se afirmă în comunicatul emis de Prefectura Ilfov, citată de Agerpres.

Conform ultimei informări, transmisă vineri de către instituţie cu privire la incidenţa COVID-19 în judeţul Ilfov, în comuna Glina se înregistrează o rată de 6,85 cazuri la mia de locuitori.

Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6754 din 26.03.2021 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, judeţul Ilfov, începând cu data de 26.03.2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 09.04.2021 ora 22,00”, se precizează în documentul menţionat, care poate fi consultat în pagina Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Aproape 6.000 de cazuri noi și peste 160 de decese din cauza Covid-19 în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.869 cazuri noi de COVID-19, iar 162 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani. 1.373 de bolnavi sunt internați la ATI, un număr record de la debutul pandemiei!

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 932.179 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în timp ce 834.162 de pacienți au fost declarați vindecați.

Când vom putea renunța la masca de protecție. Anunțul lui Florin Cîțu, premierul României

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni istorie în toamnă, însă este obligatoriu ca, până atunci, oamenii să meargă să se vaccineze anti-COVID, în număr cât mai mare.

Șeful Executivului a făcut anunțul pe Facebook, ocazie cu care a precizat că, până la finalul lunii martie, două milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID, ceea ce reprezintă 10% din populația țării.

Medicii germani de la ATI cer un lockdown sever, pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”

Medicii germani de la secţiile de terapie intensivă trag un semnal de alarmă, spunând că singura soluţie pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, în contextul celui de-al treilea val de infectări cu noul coronavirus, este un lockdown sever de două săptămâni.

Este nevoie de o combinaţie de lockdown strict, vaccinări şi testări pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”, a declarat şeful Asociaţiei interdisciplinare germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, citat de cotidianul Rheinischen Post, potrivit Agerpres.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”