Conferința Smart Estate. Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division ONE United Properties: Clienții caută mai mult spațiu / Vrem ca oamenii să beneficieze de mixed-use

Publicat: 27/07/2021, 12:08
Actualizat: 27/07/2021, 14:26

Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division ONE United Properties, a fost invitată în cadrul conferinței digitale „Smart Estate” și a vorbit despre piața imobiliară din 2021, despre mixed-use, dar și despre conceptul de bază care stă la bază construcțiilor ONE.

„Anul 2021 se vede extraordinar. Ținând cont de perioada de lockdown și de faptul că oamenii au încercat să se regândească cu privire la modul în care doresc să locuiască, așa cum spuneau și antevorbitorii mei, am avut parte de foarte multe unități locative deosebite, cum ar fi penthouse-urile, unde oamenii veneau să aibă spații de locuit mult mai largi și terase mult mai largi sau apartamentele cu grădină, aceștia căutând să aibă mai mult spațiu. Trebuie să ținem cont că odata ce clientul devine mult mai educat în ceea ce privește cunoașterea propriilor nevoi de locuire, pentru toți cei care dezvoltă unități locative este mult mai simplu să conceapă locuințe care să deservească tuturor categoriilor de oameni și tuturor nevoilor lor”, a declarat Beatrice Dumitrașcu.

„Piața imobiliară este în continuă creștere”

„Într-adevăr, piața a crescut foarte mult, este în continuă creștere. Sunt foarte multe proiecte în construcție, ceea ce nu face decât să ne facă să fim încrezători, pentru că și tranzacții se fac la fel de multe în acest moment”, spune aceasta.

Beatrice  a vorbit și despre One Cotroceni Park, un proiect imobiliar cu funcțiune mixtă, aflat în prezent în dezvoltare pe locul fostei platforme Ventilatorul din București,

„Terenurile pe care le avem în portofoliu sunt în locații excepționale. Indiferent de locație, dorim să aducem un produs care să facă diferența. Spre exemplu, One Cotroceni Park este un proiect care va acomoda 850 de familii. Sunt foarte multe spații verzi, locuri de joacă și acces la metrou. Ne uităm foarte mult la infrastructură, astfel încât oamenii care urmează să se multe în anumite locații să beneficieze de acest mixed-use (oamenii caută să aibă în proximitate și alte servicii: spații în care să se relaxeze, să facă sport etc)”, a mai spus ea.

One Verdi Park, un proiect foarte apreciat

„One Verdi Park este un proiect rezidențial care a fost conceput inițial ca fiind un proiect mixt. Noi am făcut foarte mult resail, iar în momentul în care am început construirea clădirii de birouri mai aveam în jur de 34 de unități locative în turnul rezidențial. Astfel, atât contextul pieței, cât și nevoia locativă au făcut să reconstituim toată treaba și să facem rezidențial și în turnul de birouri. Este un proiect foarte apreciat”, a declarat Beatrice Dumitrașcu.

Conceptul de bază care stă la bază construcțiilor ONE

„Trebuie să ținem cont că ONE, încă de la începuturi a inclus încălzire în pardoseală; suprafețe vitrate mari; centrale de bloc, nu de apartament; terase generoase; lifturi generoase. Este foarte important să aduci ceva nou la fiecare proiect”, precizează Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division ONE United Properties.

Întrebată cât crede că această zonă investițională mai poate avansa, Beatrice Dumitrașcu a declarat că „dacă stăm să ne uităm la celelalte capitale europene putem observa că nu suntem la nivelul acestora, nu avem prețuri chiar atât de mari. Și din punct de vedere al fiscalității este același lucru, deci taxele nu sunt la fel de mari precum în alte țări europene.

În momentul în care cumperi o proprietate, indiferent unde se află ea, trebuie să ții cont de faptul că dacă îți faci o analiză corectă a pieței nu va fi greu să marchezi un profit dacă vrei să vinzi proprietatea. Este foarte important la ce buget ne raportăm. Pot să îmi aleg două apartamente care să îmi aducă fiecare chirie de 500 de euro pe lună sau pot să aleg un apartament care să îmi aducă 1000 de euro pe lună. Depinde de fiecare, dar și de ce resurse dispui.”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase