Consilierii liberali din Sectorul 3 îl ACUZĂ pe Nicușor Dan că nu intervine pentru salvarea Parcului IOR

Consilierii liberali din Sectorul 3 îl ACUZĂ pe Nicușor Dan că nu intervine pentru salvarea Parcului IOR
Consilierii liberali din Sectorul 3 îl acuză pe Nicușor Dan că nu intervine pentru salvarea Parcului IOR / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 25/05/2023, 18:18

Într-o scrisoare deschisă adresa primarului general al Capitalei, consilierii PNL din Sectorul 3 îl acuză pe Nicușor Dan că nu intervine pentru salvarea Parcului IOR.

„Ați promis public, pe data de 22 martie 2023, că veți dispune verificarea legalității retrocedării unui teren din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), aflat în Sectorul 3 al Capitalei și supus presiunilor imobiliare”, îi transmis liberalii primarului pe care l-au sprijinit în alegerile locale din 2020.

PNL Sector 3: „Primăria Capitalei poate demara procedura de expropriere”

Vă informăm că ați depășit termenul pe care dvs. înșivă l-ați fixat, cel de șase săptămâni maxim, pentru ca această verificare să aibă loc. Această întârziere dovedește fie dezinteresul Primăriei Capitalei pentru această problemă a locuitorilor din Sectorul 3, fie incapacitatea instituției pe care o conduceți de a se ocupa așa cum trebuie de acest subiect.

Organizația PNL Sector 3 consideră că este foarte important pentru protejarea Parcului IOR și pentru sănătatea locuitorilor din sector ca Primăria Capitalei să aibă o abordare pro-activă pe acest subiect, să facă demersuri serioase și vizibile și să comunice cu locuitorii Sectorului 3 în privința modului în care se ocupă de rezolvarea acestei probleme.

Vă cerem de aceea, domnule primar general, să luați cât mai repede deciziile necesare, prin care să susțineți prin fapte ceea ce ați promis în urmă cu mai bine de două luni.

Există soluții cu care Primăria Capitalei poate veni pentru a rezolva această problemă, una, cea la care ați făcut și dumneavoastră referire, fiind pornirea unui nou proces împotriva presupușilor moștenitori ai terenului din Parcul IOR. Nu există autoritate de lucru judecat pe fondul problemei, prin urmare Primăria Capitalei poate să ceară și să obțină în instanță o soluție în favoarea locuitorilor Sectorului 3, în favoarea protejării mediului.

În același timp, Primăria Capitalei poate demara procedura de expropriere pentru terenul respectiv, urmând ca demersul să fie susținut financiar atât din bugetul Capitalei, cât și din bugetul Sectorului 3.

Acestea sunt demersuri corecte, necesare, de care locuitorii Sectorului 3 au nevoie, fiindcă ei nu vor ca Parcul IOR (sau o parte din el) să fie distrus.

Vă solicităm, domnule primar general, să faceți ceea ce e bine pentru locuitorii Sectorului 3 și să folosiți așa cum trebuie pârghiile legale aflate la îndemâna dvs. Vă asigurăm de sprijinul nostru în eforturile pe care trebuie să le faceți, precum și de colaborarea noastră cu toate celelalte forțe politice și civice care urmăresc, ca și noi, obiectivul de a împiedica distrugerea unei părți din Parcul IOR”, arată consilierii liberali din Sectorul 3 în scrisoarea deschisă trimisă primarului Nicușor Dan.

Bucureștenii au protestat pentru salvarea Parcului IOR

În martie, bucureștenii au ieșit în stradă și au protestat pentru salvarea Parcului IOR.

Sute de oameni s-au adunat în parcul din Sectorul 3, scandând împotriva deciziei de retrocedare a hectare întregi din acest loc de recreere. Manifestanții au cerut autorităților să găsească o soluție pentru a salva spațiul verde, iar bucata retrocedată să fie reintegrată în parc.

Pe pancardele protestatarilor au fost scrise mesaje ca „Titanii rămân fără plămâni”, „Vrem copaci, nu clădiri”, „ECOCID”,  „Stop tăierilor”, „Semnez pentru salvarea parcului, nu cedez”.

În mijlocul protestatarilor s-a aflat și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care declara atunci:

„Când s-a anulat hotărârea de punere în posesie, Primăria Generală a Capitalei a făcut recurs. Procesul s-a întors la judecată pe fond și, după ce s-a judecat a adoua oară, instanța a constatat lipsa de calitate a primăriei de sector. Niciodată nu a fost administrată de Primăria Sector 3. Instanța a zis așa: «Tu, în calitate de ce faci proces împotriva lor?». Ulterior, am notificat primarul general, i-am făcut și adresă în scris, să facă proces pentru că instanța a spus că ei sunt cei care se ocupă. Ce a făcut Nicușor Dan… ”.

Cine este în spatele proprietarei din acte a celor 12 hectare de teren retrocedat din Parcul IOR

Gândul a investigat cazul și a scris în mai multe rânduri pe marginea acestui subiect. Mai mult, jurnaliștii Gândul au descoperit și cine este în spatele proprietarei din acte care a primit, cu titlu de retrocedare, 12 hectare din Parcul IOR.

Maria Cocoru este proprietara din acte a terenului retrocedat în 2005 de Primăria Capitalei, al cărui nume apare și în procesul cu Primăria Sectorului 3.

La locuința acesteia, femeia nu este de găsit, iar vecinii spun că, deși deține un apartament în bloc, nu au văzut-o niciodată. „Este o fantomă”.

Nici reprezentanții Gărzii de Mediu nu au dat de ea la respectiva adresă, atunci când au căutat-o pentru a o anunța că vor fi făcute analize pe probe de sol luate din zona copacilor uscați.

Gândul a aflat că Maria Cocoru este mătușa lui Petrică Băjenaru, un personaj mai puţin cunoscut, dar cu foarte mare greutate în domeniul retrocedărilor.

Citește AICI mai multe detalii despre acest subiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor