Constanța a rămas fără apă rece și energie electrică, după furtunile recente. De trei săptămâni, locuitorii nu aveau nici apă caldă

Constanța a rămas fără apă rece și energie electrică, după furtunile recente. De trei săptămâni, locuitorii nu aveau nici apă caldă
Foto: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 03/09/2022, 20:54
Actualizat: 03/09/2022, 21:17

De trei săptămâni, constănțenii abonați la rețeaua de termoficare a orașului nu beneficiază de apă caldă. Și cum nu era de ajuns, de noaptea trecută, în mai multe zone ale municipiului s-au oprit apa rece și curentul electric, din cauza furtunii.

De altfel, în această, perioadă, municipiul Constanța se află sub avertizare cod portocaliu de vreme rea până luni, 5 septembrie, când se așteaptă averse cu caracter torențial, putându-se înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Vremea rea a făcut ca anumite zone din municipiu, precum zona Far, să rămână fără energie electrică și fără apă rece.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a transmis un mesaj RO-Alert, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 septembrie), în jurul orei 03:00, prin care constănțenii erau avertizați că urmează ploi torențiale, descărcări electrice și grindină, iar locuitorii erau sfătuiți să evite deplasările între orele 03:00 și 04:00.

Compania de apă RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență ca urmare a atenționărilor meteo de cod galben și portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

„Pentru a acționa cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate, la nivelul comandamentului au fost constituite 51 de echipe de intervenție. Dintre acestea, 20 de echipe sunt pregătite să intervină în municipiul Constanța și 31 în celelalte localități din județ”, transmite RAJA.

Echipele de intervenții sunt dotate cu autospeciale, vidanje, motopompe de mare putere și autoutilitare, ce vor asigura permanența în toată această perioadă.

„Problemele care pot apărea în funcționarea acestora, dar care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere”, adaugă RAJA.

Abonații Termoficare Constanța stau de trei săptămâni și fără apă caldă după ce societatea a intrat în revizia de toamnă. Deși termenul de finalizare al lucrărilor era 1 septembrie, mulți constănțeni se plâng că furnizarea apei calde nu s-a reluat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase