Constantin, celălalt șofer implicat în tragedia din Iași, a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de o oră. În dubiță era și Maricel, bărbatul care donase celule stem pentru sora bolnavă de cancer

Publicat: 01/02/2022, 14:56
Actualizat: 01/02/2022, 15:17

Constantin P., șoferul autoutilitarei implicate în tragedia rutieră cu șapte morți, în județul Iași, era un bărbat de 39 de ani din comuna Balș. Acesta era la volanul dubiței și se îndrepta către Iași, alături de alți cinci muncitori pentru a lucra în construcții. Din nefericire, toți au murit în accidentul produs, marți, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca. 

Constantin era și patronul firmei, iar ceilalți cinci muncitori erau prieteni sau cunoștințe din sat. Aproape toți locuiau sau aveau rude în comuna Balș.

Mama șoferului autoutilitarei a vorbit ultima oară cu Constantin aseară, când acesta tocmai se întorsese de la muncă. Locuiau în aceeași curte, dar în case separate, iar în trecut i-a povestit că drumul este periculos și că este nevoie să fie refăcut. Medicii de pe ambulanță au încercat să-l resusciteze aproape o oră, însă a fost în zadar.

„Toți au copilărit împreună, s-au dus toți”

Aseară am vorbit cu el și l-am întrebat doar atât: «ce faci, mamă?» Atât, asta a fost ultima vorbă a lui”, a povestit plângând mama acestuia. Femeia a mai povestit că bărbatul era orfan de tată de la vârsta de 9 ani și își dorea ca niciunul dintre copiii săi să nu aibă lipsuri de niciun fel. Bărbatul are două fetițe, de 6 și 11 ani.Ele nici nu știu, nici nu știu cum să le zic, sunt în casă la mine acum. Cât de multe planuri de viitor avea…Se gândea să nu rămână copiii lui cum a rămas el. Dar exact asta s-a întâmplat, nici nu știu cum o să reacționeze fetițele. E ceva de strigat la ceruri. Era un băiat foarte bun, zice şi satul, i-a ajutat pe toți. Nu a vrut ca cineva să fie necăjit așa cum a fost el”, a spus femeia

În dubiță era și Maricel Moroșanu, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din satul Boureni. Potrivit mărturiei familiei, tânărul i-ar fi donat celule stem surorii sale bolnave de cancer.

„Anul trecut mi-a salvat viaţa fratele meu, mi-a donat celule şi acum a murit el. Lucra de mult la firma de transport. Era cel mai bun frate”, a spus sora lui Măricel Moroșanu, potrivit BZI.ro.

Soția lui Maricel, în vârstă de 37 de ani, a mărturisit că bărbatul a rugat-o să aibă grijă de copii.

„Mi-a zis dimineață să am grijă de copii și așteptam să mă sune la 12.00. Am aflat de la o vecină ce s-a întâmplat, sunt terminată total, nu mai pot. Are cam un an de cînd mergea, mergeau la o lucrare acolo, avea și contract de muncă, lucrează la o firmă de construcții. Făceau și ei un ban, ce să facă”, a povestit femeia printre lacrimi.

„Toți erau tineri, toți cu familii, cu copii”

Primarul comunei Balș, Constantin Golduț, a povestit că șoferul autoutilitarei îi era o cunoștință apropiată și că de când îl știe, de cel puțin 15 ani, lucra în construcții. De asemenea, toți cei care și-au pierdut viața locuiau în comună sau aveau rude. „Era băiat gospodar aici în comună, cu căsuță frumoasă, familie, cu 2 copii mici, e tragic ce s-a întâmplat. Făcea renovări de case, apartamente, că asta era specificul lui ca activitate, era meseriaș în cosntrucții”, a precizat Constantin Golduț pentru Gândul.

Acesta spune că de când s-a aflat în sat despre accident s-a pornit un val de solidaritate, a fost contactat de diferite firme care vor să ajute familiile celor decedați.

„Am fost contactat de firme de pompe funebre care și-au exprimat dorința să suporte toată cheltuiala, cineva va sponsoriza toată cheltuiala pe partea de sicrie, transportul de la IML la capelă, cineva s-a oferit să sponsorizeze masa care se face atunci la înmormântare. Vom încerca să ajutăm și familiile după, să vedem cum îi putem ajuta și după. Toți erau tineri, toți cu familii, cu copii, e o problemă foarte sensibilă”, a completat primarul comunei Balș.

Un tragic accident rutier a avut loc, marți, pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca. Șapte persoane și-au pierdut viața. În accident au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism.

Citește și Șapte persoane au murit într-un accident produs în Iași (VIDEO)

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”