„Contextul sanitar pune pe umerii profesorilor, învățătorilor și educatorilor o nouă responsabilitate”. / Mesajul premierului de Ziua mondială a educației

Redactor:
Madalina Prundea
„Contextul sanitar pune pe umerii profesorilor, învățătorilor și educatorilor o nouă responsabilitate”. / Mesajul premierului de Ziua mondială a educației
Premierul Ludovic Orban / Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a transmis luni, printr-un comunicat de presă, un mesaj adresat cadrelor didactice cu cu prilejul Zilei mondiale a educației.

În mesajul transmis, premierul pune evenimentul din acest an în contextul provocărilor ridicate de pandemia de SARS-CoV-2.

Ludovic Orban este, de altfel, în așteptarea rezultatelor unui test pentru COVID-19, după ce a participat, marțea trecută, la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, care a fost diagnisticat pozitiv cu noul coronavirus. Orban și-a anunlat toate întâlnirile anunțate pentru luni și a cerut să fie testat, la fel și Nicușor Dan, cu care a avut cel puțin trei întrevederi. De marțea trecută, premierul a avut o agendă care include întâlniri cu președintele, membri ai Executivului, vizite chiar la Ministerul Educației și declarații de presă.

„Dascălii predau acum copiilor o nouă lecție”

„Actul de educație în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, fără a prejudicia oportunitățile lucrului în echipă, despre oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața”, a transmis premierul.

„Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să mențină interesul pentru învățare al copilului și să-l ajute să-și formeze competențe și abilități sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învățământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară.  Faptul că noul an școlar și universitar a început în condiții de siguranță sanitară, iar dreptul la educație al copiilor și tinerilor poate fi asigurat, se datorează implicării și flexibilității cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanță, cu aceeași dedicare, indiferent de situația epidemiologică”, se arată în mesajul transmis.

Contextul sanitar pune însă pe umerii profesorilor, învățătorilor și educatorilor o nouă responsabilitate. Pe lângă disciplina pentru care s-au pregătit, dascălii predau acum copiilor o nouă lecție: grija față de sine și față de cei din jur, esențială pentru protejarea sănătății și vieții tuturor. Cu prilejul Zilei mondiale a educației, transmit cadrelor didactice și elevilor sănătate, încredere și succes în toate proiectele pe care și le propun!”, a urat Ludovic Orban.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Povestea mașinii de 3.000.000 de euro pe care o deține un român! Cum a ajuns...
Accident în județul Iași, 17 persoane transportate la spital. Un autotren și un microbuz au...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Horoscop 16 mai 2021. Zodia care face spectacol la locul de muncă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
BREAKING NEWS: Este vorba de marele actor Ion Dichiseanu- Anunţul a fost făcut chiar de...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide