Continuă criza gunoaielor. Alin Stoica, prefect: „Primăria sectorului 1 nu acceptă să plătească 14 milioane de lei către Romprest”

Continuă criza gunoaielor. Alin Stoica, prefect: „Primăria sectorului 1 nu acceptă să plătească 14 milioane de lei către Romprest”
Publicat: 09/06/2021, 13:25
Actualizat: 09/06/2021, 13:39

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, miercuri,  că nu s-a ajuns la un acord între Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest. Potrivit lui Alin Stoica, Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiția de a plăti facturi restante de 14 milioane de lei către Romprest.  Ca atare, continuă criza gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei.

„Prestatorul este de acord (pentru o soluție temporară -n.r.), doar cu condiţia ca Primăria Sectorului 1 să achite 14 milioane de lei, reprezentând acele facturi aflate în dispută între ei. Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiţia”, a declarat, miercrui, prefectul Capitalei, care a mai precizat că „nu avem acum un acord”.

Reprezentanții Romprest susțin că sunt de acrod cu intenția de mediere a crizei din sectorul 1.

Facturile de 14 milioane de lei sunt pentru perioada iulie 2020 – martie 2021

„În urmă intervenției de mediere a Prefectului Municipiului București în scopul adoptării unei soluții temporare, cu aplicabilitate imediată, în vederea deblocarii rapide a situației de iminent blocaj al întregului sistem de salubrizare care funcționează pe rază teritorială a Sectorului 1 prin suspendarea de către operatorii agreați a activităților de sortare-tratare-depozitare, considerăm că, ulterior efectuării de către Autoritatea contractantă a unei plăti care să acopere integral debitul restant pentru activitățile de colectare-transport și sortare-tratare-eliminare prin depozitare aferente deșeurilor din salubrizare stradală și din depozite necontrolate, facturate de Romprest în facturile bilunare de salubrizare stradală în perioada iulie 2020 – martie 2021 (în suma totală de 14,134,475.78 lei, alcătuit din 10,256,867.30 lei colectare și transport și 3,877,608.48 lei sortare-tratare-depozitare), Romprest își exprimă acordul de principiu pentru a încheia un acord care să permită plata directă de către Autoritatea contractantă a operatorilor agreați aflați în contract cu Romprest”, se arată într-o informare a celor de la Romprest.

Locuitorii Sectorului 1 au protestat, duminică, aruncând saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand, fiind revoltați de scandalul dintre edil și firma de salubritate, în care ei au fost prinși la mijloc. Gunoiul din acest sector nu a mai fost ridicat, de multă vreme.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacționat duminică – printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce – referitor la criza gunoiului din Sectorului 1. Acesta susține că nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei și salută decizia operatorului de salubritate de a relua colectarea deșeurilor.

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate şi mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deşeurilor a contribuit la o normalizare a situaţiei din sectorul 1 al Capitalei. (…) „Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar şi temporar”, a scris – printre altele – Ministrul Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii