Controversatul judecător din „dosarul Băneasa” și-a tras vilă fără autorizație în „inima” Bucureștiului! „Nu există nicio documentație de urbanism pe aceste construcții”

Publicat: 06/10/2022, 13:33

Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion Tudoran și-a ridicat case în Sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire și fără să plătească taxa de autorizare, fără facturi de lucrări și cu muncitori aduși „la negru” de la firme ale persoanelor din cercul de apropiați. De asemenea,  judecătorul Tudoran, cunoscut pentru condamnările în dosarul „Băneasa”, în care omul de afaceri Puiu Popovici a luat 9 ani, plătește impozit la primărie doar pentru casele modeste achiziționate înainte să-și ridice adevărate palate.

În anul 1998, controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion Tudoran și soția sa, Doina Ion Tudoran, director în cadrul Consiliului Concurenței, au cumpărat două imobile în București, în strada Dumitru Zosima, adică într-o zonă de lux a Capitalei, foarte aproape de Piața Domenii.

Cele două proprietăți erau formate dintr-o casă veche, cu două camere, bucătărie, cămară, baie și un WC în curte, respectiv un corp de clădire cu două camere, hol și baie, cu suma de 20.000 de dolari.

Familia Tudoran a decis ulterior să dărâme vechile construcții, iar deasupra lor a ridicat o serie de clădiri care au fost construite fără a fi autorizate, după cum o dovedesc datele obținute de la Primăria Sectorului 1, conform ziarului Cetățeanul.

„Din verificările efectuate în baza de date a Biroului Reglementări Urbanistice și Arhivă, în depozitul de arhivă al instituției precum și consultând listele de inventar emise de către Primăria Sectorului 1, a rezultat că pentru imobilele situate în Strada Ing. Zosima Dumitru nr.68 și nr.68A, primarul Sectorului 1 nu a emis nicio documentație de urbanism, respectiv certificat de urbanism și/sau autorizație de construire/desființare, PUD sau PUZ, în perioada 1998-2022, până la data prezentului răspuns”, au transmis oficialii Primăriei Sectorului 1.

L-a condamnat pe Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare

Aceste informații au fost confirmate pentru Gândul de către reprezentanți ai Primăriei Sectorului 1, care au precizat că pentru clădirile de la adresa de mai sus „nu există niciun fel de documentație de urbanism”.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran este un magistrat foarte controversat, așa cum se poate citi AICI.

Corneliu Bogdan Ion Tudoran este judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare și a decis confiscarea de la omul de afaceri a terenului de 224 de hectare pe care au fost construite Mall Baneasa, Ikea, dar si Ambasada SUA, așa cum se poate citi AICI.

A cumpărat imobile la munte și la mare

Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a făcut achiziții imobiliare în valoare de 150 de mii de euro, fără a declara însă acești bani, arată „Săptămâna Financiară”.

În perioada în care activa în funcția de judecător la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a achiziționat, într-un interval de șase luni, între noiembrie 2014 și aprilie 2015, două imobile. Unul la munte, la Sinaia, altul la mare, la Neptun-Olimp. Comparând diferențele între economiile declarate, banii câștigați de el și soție, dar și retragerile din conturi, reiese faptul că judecătorul Ion-Tudoran a plătit casele de la munte și de la mare cu bani nedeclarați, nefiscalizați. Din bănci a retras suma de 16.500 de euro, dar a făcut plăți de peste 150.000 de euro, conform sfin.ro.

În 2016, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care era acuzat de fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, pentru un teren de 224 hectare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...