Copii cu nevoi speciale, evacuați dintr-un centru școlar cuprins de un incendiu. De la ce a pornit focul

Copii cu nevoi speciale, evacuați dintr-un centru școlar cuprins de un incendiu. De la ce a pornit focul
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 12/02/2022, 09:54
Actualizat: 12/02/2022, 09:58

Mai mulți copii cu nevoi speciale au fost evacuați dintr-un centru școlar cuprins de flăcări, în Timișoara. Nu sunt persoane rănite.

Vineri seara, la ora 21.12, un incendiu a cuprins Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Pentru gestionarea evenimentului a fost alertat Detasamentul 1 și 2 Timișoara, iar la fața locului au fost mobilizate șapte autospeciale de stingere cu apă si spumă, două autoscări mecanice, o ambulanță SMURD cu 2 ofițeri si 33 subofițeri.

„La sosirea forțelor de intervenție și după recunoașterea în teren s-a constatat că incendiul se manifestă la instalația electrică dintr-o toaletă aflată la mansarda clădirii”, conform sursei citate.

Până la sosirea pompierilor, personalul de  supraveghere și îngrijire a evacuat, în siguranță, cei șase copii care se aflau în internat.

„Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie rapid localizat și lichidat împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi. Ulterior, echipajele de intervenție au continuat verificarea tuturor spațiilor din clădire pentru a se asigura că nu există și alte posibile focare de incendiu”, menționează ISU Timiș.

Nu sunt persoane rănite.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase