Corneliu Negru a obținut Marele Premiu „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”, un autoturism: ”Cultura te face mult mai puternic decât crezi!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Corneliu Negru a obținut Marele Premiu „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”, un autoturism: ”Cultura te face mult mai puternic decât crezi!”
Corneliu Negru a obținut Marele Premiu „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!", un autoturism: ”Cultura te face mult mai puternic decât crezi!”

Emoții în ediția de marți, 5 ianuarie 2021, în cel de-al șaptelea sezon al concursului de cultură generală „Câștigă România!” După zece ediții consecutive în care a ieșit învingător, timp în care a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum la „Câștigă România!”, Corneliu Negru – un pensionar din județul Ilfov – a primit Marele Premiu. Cu un total de 22.000 de lei și la volanul unui autoturism, concurentul spune că încă nu-i vine să creadă că visul său s-a împlinit.

„Cultura te face mult mai puternic decât crezi!” declară învingătorul care a câștigat zece ediții consecutive, dar a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum.

”Simt că mi-am realizat un vis! Am venit aici ca să ajung cât mai sus. N-am crezut, dar uite că am ajuns! Mă uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut să văd în direct, am văzut fie în reluare, fie pe YouTube. Pentru mine a însemnat să-mi testez limitele. Nu credeam că o să ajung atât de sus, dar, cu puțin noroc, cu puțină cultură și cu mai multă stăpânire de sine, iată că am ajuns tocmai în vârf. Îi sfătuiesc pe cei care vor participa la această emisiune în viitor și care vor să ajungă în vârf să fie relaxați, să se concentreze la fiecare întrebare și să aibă un bagaj bogat de cunoștințe de cultură generală, din toate domeniile. În urma participării, am ajuns la concluzia că într-adevăr cultura te face mult mai puternic decât crezi!”, spune Corneliu Negru.

Corneliu Negru: ”Pentru mine a însemnat să-mi testez limitele”

A străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală

Cu seriozitate, tenacitate și o bună pregătire, Corneliu Negru, de profesie economist, a străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală.

El a avut de înfruntat doi adversari puternici, dar a răspuns corect întrebărilor puse de Virgil Ianțu și o întrebare din istorie i-a adus trofeul celui de-al șaptelea sezon „Câștigă România!”.

”La mulți ani, tuturor! Corneliu este câștigătorul pe care îl așteptam de vreo două sezoane. Ar trebui să ne bucurăm de un moment ca acesta, pentru că am avut în emisiune un om așa cum ești tu, care ne-a arătat cât de importantă este cultura generală. Noi, românii, ar trebui să ne mândrim mai tare cu ceea ce avem. Voi sunteți cei mai bogați oameni, cei care veniți la „Câștigă România!”. Întotdeauna am spus, un om educat este un om puternic”, a spus Virgil Ianțu, prezentatorul „Câștigă România!”.

Corneliu Negru devine astfel cel de-al patrulea concurent care câștigă 10 ediții consecutive și al treilea care pleacă la volanul unei mașini marcă românească, Marele Premiu „Câștigă România!”, în cele șapte sezoane ale concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

Despre „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României.

Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări. „Câștigă România!” se bucură de mare popularitate şi a fost remarcat şi la nivel internațional.

Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala „International Format Awards 2018”, la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Lovitură GROAZNICĂ pentru România! Nu mai avem nicio șansă, Europa convinsă de asta! Anunțul care...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Masca va fi olbigatorie până în 2023. Anunțul oficial
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide