Cotețele câinilor polițiști de la Mangalia, executate silit de o firmă de transport. Polițiștii au fost nevoiți să ia animalele acasă!

Cotețele câinilor polițiști de la Mangalia, executate silit de o firmă de transport. Polițiștii au fost nevoiți să ia animalele acasă!
Polițiștii de la Mangalia au fost nevoiți să ia acasă câinii de serviciu/sursa/Facebook
Publicat: 09/03/2021, 18:00

Un teren situat în curtea Poliției Mangalia, pe care se aflau padocurile câinilor de urmă și patrulare a fost câștigat în instanță și executat silit de o firmă de transport din oraș care își are sediul gard în gard cu instituția Ministerului de Interne. Rămași sub cerul liber, câinii de serviciu au fost luați acasă de polițiștii care stau la curte și au spațiu suficient.

Poliția Mangalia funcționează într-un spațiu pus la dispoziție de primărie, care i-a repartizat un fost bloc de nefamiliști. În plus, poliția orășenească a primit și o bucată de teren din jurul blocului, pentru a avea o curte în care să poată fi parcate mașinile de serviciu dar care să deservească și alte nevoi specifice muncii de poliție.

Cu 20 de ani în urmă, în această curte, polițiștii au pus mână de la mână și au construit șase padocuri pentru cei șase câini care le fuseseră arondați de Centru Chinologic Sibiu. Era vorba de doi câini de urmă și patru de patrulare, pentru folosirea cărora șase polițiști făcuseră un stagiu de pregătire de șase luni.

Poliția Mangalia mai are patru câini de serviciu

Cu banii polițiștilor s-au cumpărat scânduri, a fost închiriată o betonieră și s-au plătit muncitori. Odată cu trecerea timpului, pe la padocurile Poliției Mangalia s-au perindat mai mulți câini. În ultima perioadă, mai erau patru, după ce doi au murit de bătrânețe.

Anul acesta, însă, polițiștii au aflat că terenul pe care erau construite padocurile a fost câștigat în instanță de firma de transport care are gard comun cu Poliția și a executat silit Primăria Mangalia.

Ca urmare, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Poliția Mangalia a fost notificată să dărâme padocurile, care au fost deja distruse, după ce s-au salvat materialele care mai pot fi folosite.

În același timp, cei patru câini ai instituției au fost luați acasă de polițiștii care s-au oferit și care au spațiu sufcient, mai ales că este vprba despre animale adulte, de talie mare.

Dacă nu s-ar fi procedat așa, singura soluție era ca patrupedele să fie duse la IPJ Constanța, la 43 de kilometri distanță.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase