Creșterea păsărilor și a animalelor ar putea fi interzisă în toată Craiova. Edilul Lia Olguța Vasilescu a reacționat la această propunere făcută de un consilier

Creșterea păsărilor și a animalelor ar putea fi interzisă în toată Craiova. Edilul Lia Olguța Vasilescu a reacționat la această propunere făcută de un consilier
Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 18/12/2021, 14:35
Actualizat: 18/12/2021, 14:41

Creșterea păsărilor și a animalelor ar putea fi interzisă în toată Craiova, după ce consilierul local Dan Spânu a înaintat, joi, o propunere verbală în acest sens.

Aceasta a fost lansată la solicitarea unui craiovean care locuiește în Drumul Muntenilor și este terorizat de mirosul unor astfel de necuvântătoare, crescute de un vecin, scrie Ziarul de Craiova. În prezent, în Craiova, creșterea păsărilor și animalelor este permisă, cu excepția zonelor A și B*.

„Un cetățean care locuiește pe Drumul Muntenilor, care întâmplător este și avocat, mi-a solicitat și a apelat și la Telefonul Cetățeanului având o sesizare cu privire la interzicerea creșterii păsărilor, oilor și caprelor în Drumul Muntenilor. Nu poate să locuiască acolo din cauza mirosurilor și mizeriei. Cel care crește animalele nu stă efectiv acolo, ci într-o altă zonă a orașului, dar folosește terenul pentru creșterea acestor animale. Cetățeanul cere primăriei să propună modificarea Hotărârii de Consiliu local prin care se interzice creșterea acestor animale nu numai în zonele 1 și 2, ci și în zona în care se află și Drumul Muntenilor”, a explicat consilierul dan Spânu.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a afirmat că dacă se consideră necesară o astfel de propunere, executivul poate începe să facă demersurile pentru modificarea Regulamentului pentru gospodărire orașului.

„Pentru sesizarea dumneavoastră, care a venit și pe Telefonul Cetățeanului, am sesizat Direcția de Sănătate Publică, pentru că sunt singura instituție care poate să intervină. Dacă dvs. veți considera că este necesar să modificăm Regulamentul nostru în CLM, ca să interzicem peste tot creșterea de animale, nu e niciun fel de problemă, putem să începem deja demersurile”, a afirmat primarul Olguța Vasilescu.

Conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii, adoptat prin hotărâre în ședința din martie 2021, creşterea animalelor şi a păsărilor este interzisă pe rampele şi depozitele de gunoi, în clădirile cu mai multe apartamente (cu excepţia animalelor de companie), în adăposturi improvizate în jurul clădirilor de locuit şi în zonele A și B din municipiul Craiova. Tot aici se prevede că păsările şi animale pot fi crescute ”numai cu respectarea obligaţiilor sanitar-veterinare şi de igienă în vigoare”.

De asemenea, este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al Municipiului Craiova.

”Animalele găsite libere şi nerevendicate vor fi transportate şi adăpostite prin grija RAADPFL Craiova (administrator al domeniului proprietate a municipiului Craiova) și vor putea fi ridicate de către proprietarii acestora în termen de 5 zile de la preluare, numai după plata amenzilor şi a cheltuielilor de întreţinere aferente”, se mai arată în Regulament.

*Zona A din municipiul Craiova este delimitată astfel: – Vest: str.Paşcani, str.Maria Tănase, str.Brestei, str.Mohorului, str.Str. Calugareni, Câmpia Islaz, str.Pictor H. Barbousse, str.Alexandru cel Bun, str.Petuniilor, str.Bucovat, str.Ecaterina Teodoroiu, Str.Şoimului, Bvd.1 Mai. – Sud: Bvd.1 Mai, str.Unirii, str.Corneliu Coposu, str.Ana Ipătescu, str.Anul 1848. – Est: str.Anul 1848, str.G-ral Magheru, str.Imparatul Traian, str.Sararilor, str.Calea Bucuresti, str.Petre Ispirescu, str. N. Iorga. – Nord: str.N. Iorga, str.Fratii Golesti, str.G-ral C-tin Argetoianu, str.G-ral Cernătescu, str.Serg. C-tin Popescu, str.Lămîiţei, str.Brazda lui Novac, str.Maresal Averescu, str.1 Decembrie 1918, str.Doljului, str.Opanez, str.G.Enescu, str.Pascani.

Zona B din municipiul Craiova este delimitată astfel: – Vest: Limita estică a localităţii Izvorul Rece, Calea Severinului, Canalul HC 200, Canalul HC 181/1, limita intravilan până la intersecţia cu De 1, limita vestică a proprietăţilor S.C. CEZ CRAIOVA S.A., Regia Autonomă de Transport Craiova, SC VALROM INDUSTRIE SRL, canal până la Balta HB 479, limita de est a Bălţii HB 479 până la intersecţia cu str.Fermierului, str.Pelendava, limita estică a lacului Craioviţa, str.Râului până la intersecţia cu str.Popoveni. – Sud: str. Popoveni până la intersecţia cu bvd.Nicolae Romanescu, bvd.N. Romanescu până la intersecţia cu bvd.1 Mai, str.Unirii, limita de nord a Parcului Nicolae Romanescu, limita de sud a U.M., drumul de exploatare DE 357 până la intersecţia cu calea ferata Craiova-Calafat. – Est:Limita Vestică de-a lungul Căii ferate Craiova-Calafat, str.Caracal, limita vestică a străzii Drumul Apelor şi aleile, calea ferata Bucuresti-Craiova-Timişoara. – Nord:Limita sudică a Căii ferate Bucureşti-Craiova-Timisoara, limita de sud a localităţii Izvorul Rece.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului