Criminalul de la Bran a fost condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare. El a ucis doi soți pentru o fâșie de 15 cm de teren

Criminalul de la Bran a fost condamnat la 23 de ani și 6 luni de închisoare. El a ucis doi soți pentru o fâșie de 15 cm de teren
Publicat: 18/07/2023, 18:35
Actualizat: 18/07/2023, 18:53

Daniel Ioan Pepine, criminalul de la Bran, a fost condamnat, în primă instanță, la 23 de ani și 6 luni de închisoare. În ianuarie, anul acesta, Pepine le-a zdrobit capetele vărului său, Nicu Pepene, și soției acestuia, Alexandra. Motivul oribilei crime a fost disputa pentru o fâșie de 15 cm de teren, în satul Șimon. Nicu Pepene, 38 de ani, era pompier, iar soția sa, Alexandra, 32 de ani, lucra ca asistent medical. Daniel Ioan Pepine a fost găsit vinovat de omor calificat și violare de domiciliu de către Tribunalul Brașov.

Motivul pentru care bărbatul și-a ucis vărul și pe soția acestuia este o neînțelegere legată de terenurile pe care le dețineau cei doi. Localnicii susțin că era vorba de o fâșie de teren de 15 centimetri aflată în dispută între cei doi veri.

În noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2023, autorul dublului omor a intrat în casa celor doi soți și a început să îi lovească cu sălbăticie, până când cei doi și-au pierdut viața.

Criminalul a invocat nebunia

Vecinii i-au găsit în dimineața zilei de 16 ianuarie lipsiți de viață, cu capetele zdrobite, în casa în care locuiau, în satul Șimon al comunei brașovene Bran. Rudele și vecinii îl bănuiau pe Daniel Ioan Pepine ca fiind autor al asasinatului, mai ales că acesta era de negăsit.

Criminalul s-a ascuns în casă, înarmat cu un cuțit. Tatăl acestuia le-a dezvăluit anchetatorilor sosiți la fața locului că fiul său are afecțiuni psihice și nu își luase tratamentul. Astfel, acesta era considerat extrem de periculos, încât anchetatorii au recurs la un psiholog criminalist de la INC București pentru prinderea sa.

Psihologul, știind că Pepine este extrem de religios, a început să citească diN Psalmi și l-a pus și pe suspect să recite din această carte a Bibliei. În acel moment, făptașul a lăsat cuțitul, pentru a-și împreuna mâinile, așa cum se face în momentul rugăciunii. A fost suficient pentru ca polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale să-l dezarmeze și să se evite, astfel, o tragedie în plus.

A fost un vis, susține Pepine

Anchetatorii au povestit că Pepine a descris scena crimei ca pe un vis, un coșmar, în timpul căruia cineva îl strângea pe el de gât, iar el se lupta să scape, lovind în stânga și în dreapta cu un cuțit. Știa că ”în vis” și-a lovit victimele, dar nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat cu ele după această luptă.

Adevărul a fost, însă, prezentat de criminaliști. Pepine a intrat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în casa victimelor, spărgând o ușă laterală. Armele crimei au fost un cuțit și un topor. Cuțitul (lama) a fost găsit sub cadavrul uneia dintre victime, iar toporul plin de sânge, în casa criminalului.

Tot aici au fost descoperite și hainele (pijamalele) pline de sânge și bocancii purtați în noaptea tragediei. Pe parcursul anchetei, criminalul a precizat că nu-și amintește dacă a folosit sau nu un topor.

Deși criminalul este cunoscut cu afecțiuni psihice, raportul psihologilor a stabilit că nu se recomandă aplicarea măsurilor de siguranță cu caracter medical, iar „inculpatul simulează simptome de amnezie lacunară”, și are discernământ, motiv pentru care a fost judecat și condamnat ca un criminal, nu ca un om bolnav.

Pe lângă pedeapsa de închisoare de 23 de ani, Pepine va trebui să plătească rudelor victimelor daune morale în valoare de 1.844.969,87 lei.

Foto: Captură video

CITIȚI ȘI:

Crimă înfiorătoare în localitatea Bran, din Brașov: Soț și soție, găsiți morți în casă. Ar fi fost loviți cu brutalitate cu un topor

Apar noi informații despre cumplita crima de la Bran. Ce ar fi scris criminalul după ce a ucis doi oameni cu sânge rece

Mărturia dureroasă a mamei angajatului SMURD omorât cu soţia în casă, la Bran

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?