Criminalul din Onești, obsedat de pierderea apartamentului! Ce amenințări făcea în 2018: „Cu armă de foc voi face dreptate!” (VIDEO)

Criminalul din Onești, obsedat de pierderea apartamentului! Ce amenințări făcea în 2018: „Cu armă de foc voi face dreptate!” (VIDEO)
Criminalul din Onești, obsedat de pierderea apartamentului! Ce amenințări făcea în 2018: „Cu armă de foc voi face dreptate!” (VIDEO) / Foto: Facebook / Gheorghe Moroșan
Publicat: 02/03/2021, 11:27
Actualizat: 02/03/2021, 11:28

Luarea de ostatici într-un apartament din Onești, județul Bacău, s-a încheiat tragic, după decesul a doi muncitori, ținuți captivi de fostul proprietar. Acesta prolifera însă amenințări încă din 2018 pe rețelele sociale.

Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat și a ucis doi muncitori, care renovau locuința, scrie Ziarul de Bacău. Bărbatul recalcitrant, după ce își pierduse casa, a sunat la 112 și a amenințat că îi omoară.

Negocierile nu au dus la niciun rezultat și individul s-a năpustit asupra celor doi și i-a ucis cu lovituri de cuțit. După ore întregi de ezitări, poliția a intrat cu forța în casă și a tras mai multe focuri de armă, rănindu-l pe agresor, care a ajuns la spital.

Soția bărbatului a fost, de asemenea, reținută, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate. În geanta ei, anchetatorii au găsit colierele de plastic folosite la imobilizarea victimelor.

Fiica lui Moroșan: „Tragedia putea fi evitată”

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a declarat, pentru Pro Tv, că tragedia putea fi evitată: „A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo. Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document? Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul.”

Reprezentanții firmei care deține acum apartamentul spun că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum.

„Să nu vă fie de glumă…”

Încă din 2018, criminalul din Onești amenința că va lua măsuri drastice. „Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan (contul său de Facebook aici).

La trei ani distanță, Moroșan s-a răzbunat pe doi bieți electricieni, unul de 36 de ani și altul de 52 de ani, trimiși de noul proprietar al apartamentului din Onești. Criminalul a înjunghiat victimele, în timp ce poliția forța intrarea în imobil.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase