Cristian Diaconescu, acuzații la adresa lui Eugen Tomac, după modificarea statutului partidului: ”Au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor”

Cristian Diaconescu, acuzații la adresa lui Eugen Tomac, după modificarea statutului partidului: ”Au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor”
Cristian Diaconescu, președintele PMP | Foto - Mdiafax/Andreea Alexandru
Publicat: 01/02/2022, 13:07
Actualizat: 01/02/2022, 15:17

Cristian Diaconescu – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) – îi cere public europarlamentarului Eugen Tomac să ”explice” românilor de ce a fost schimbat statutul PMP în așa fel încât membrii de partid condamnați penal printr-o hotărâre judecătorească nedefinitivă nu mai pot fi suspendați din partid. 

Președintele PMP a postat, pe pagina sa de socializare, un mesaj care debutează tranșant prin precizarea că în interiorul partidului a fost generat un ”balamuc”.

La originea acestei situații se află ”cei care au pus gând rău acestui partid”, iar o ”ședință paralelă a Colegiului Național” PMP s-a materializat printr-un ”atac evident la statutul PMP”.

”Balamucul generat în interiorul PMP de cei care au pus gând rău acestui partid – construit cu truda depusă de miile de membri care au îndrăznit să creadă şi să spere la un partid conservator creştin democrat, un partid care apără valorile democratice şi statul de drept – cu scopul de a-l transforma într-o simplă jucărie foarte utilă pentru tranzacţionat funcţii, privilegii şi avantaje, a continuat aseară cu un nou episod. De data aceasta un episod care s-a transformat într-un atac evident la statutul PMP şi la valorile pe care acest partid şi-a asumat încă de la înfiinţare că le va respecta şi le va apăra în societate”, avertizează Cristian Diaconescu în mediul online.

”În cadrul unei şedinţe paralele a Colegiului Naţional, au fost operate o serie de modificări la Statutul Partidului Mişcarea Populară, pentru ca acest partid să devină un adăpost pentru penali şi pentru toţi cei care sunt suspectaţi de fapte penale”

Cristian Diaconescu

”Nu mai pot fi suspendați din partid, indiferent de natura faptelor lor”

Președintele PMP reamintește că, potrivit statutului PMP, suspendarea din calitatea de membru al partidului putea avea loc în cazul în care exista o hotărâre judecătorească ”nedefinitivă” de condamnare a respectivei persoane, numai că această prevedere a fost înlocuită.

”Astfel, până la ședința de ieri, Statutul PMP prevedea la Capitolul II – CALITATEA DE MEMBRU AL PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ, litera F – Suspendarea din calitatea de membru, art. 24: Suspendarea din calitatea de membru al partidului se poate face numai în următoarele situaţii:

  • alin. (a) – există o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ de condamnare a membrului pentru fapte de corupție sau asimilate acestora.

Acesta prevedere a fost eliminată din statut şi înlocuită cu «o hotărâre judecătorească DEFINITIVĂ». În concluzie, penalii condamnați printr-o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ, nu mai pot fi suspendați din partid, indiferent de natura faptelor lor”, concluzionează Cristian Diaconescu.

”Solicit demisia tuturor celor care au aruncat la coşul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid”

Cristian Diaconescu încheie postarea sa solicitând demisia celor care au dorit ca statutul PMP să fie schimbat, considerând că aceștia nu au făcut altceva decât să arunce ”la coșul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid şi faţă de statul de drept”.

Această schimbare de statut nu face altceva decât să transforme PMP ”într-un partid al penalilor”, susține liderul PMP, iar europarlamentarul Eugen Tomac ar trebuie să ofere explicații publice nu numai românilor, dar și tuturor membrilor PMP și partenerilor din Partidul Popular European (PPE).

”În acest context, în calitate de preşedinte al PMP solicit demisia tuturor celor care au aruncat la coşul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid şi faţă de statul de drept şi au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor şi al celor suspecţi de fapte de corupţie.

De asemenea, îi solicit public europarlamentarului Eugen Tomac ca în cel mai scurt timp posibil să explice românilor care l-au votat, membrilor partidului PMP dar și partenerilor europeni din Partidul Popular European (PPE) derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte”, mai scrie Cristian Diaconescu, președintele PMP, în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase