Cristian Diaconescu cere suspendarea consilierului PMP implicat în scandalul din Mogoșoaia: Nu tolerăm un comportament care nu se bazează pe respect

Cristian Diaconescu cere suspendarea consilierului PMP implicat în scandalul din Mogoșoaia: Nu tolerăm un comportament care nu se bazează pe respect
Președintele PMP Cristian Diaconescu / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 28/01/2022, 12:47
Actualizat: 28/01/2022, 13:10

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, cere Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe Gheorghe Dinu din toate funcțiile politice, după ce consilierul a fost înregistrat în timp ce amenința o consilieră a USR din Mogoșoaia.

„Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia”, a scris Cristian Diaconescu, pe Facebook.

Liderul PMP a spus că formațiunea politică pe care o conduce nu va tolera un comportament care nu se bazează pe respect.

Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”, scris Cristian Diaconescu.

Consilieră USR, agresată fizic de doi colegi de la PNL și PMP: „Vă las în căruț cu rotile, chit că fac pușcărie”

Consiliera USR Felicia Ienculescu Popovici susține că a fost agresată fizic de doi consilieri în scandalul imobiliar „Sectorul 0” din Mogoșoaia, anunță, joi seara, colegii acesteia. „Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduce, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre”, a transmis PNL.

Consiliera a confirmat incidentul pentru G4Media și a oferit detalii despre agresiune, care ar fi avut loc în cadrul ședinței comisiei de muncă.

Potrivit acesteia, un consilier PNL și unul PMP au agresat-o, iar liberalul ar fi amenințat-o chiar că „o bagă în scaun cu rotile, chit că face pușcărie”.

Femeia a depus plângere penală la Poliție. Incidentul a avut loc în contextul scandalul imobiliar „Sector 0” din Mogoșoaia, căruia consilierii USR s-au opus.

Pe înregistrarea video se aude cum consilierul o amenință pe Felicia Ienculescu Popovici.

„Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile”, a declarat consilierul.

Un alt consilier urlă la femeie, deranjat de faptul că înregistrează video amenințările și îi reproșează că „este bună doar să pună pe Facebook”.

Toate jignirile vin în timp ce femeia încearcă să ignore amenințările și continuă activitatea referitoare la ședința comisiei care urma.

„A început din ceva banal, o ședință a comisiei de muncă. Sunt secretar am pregătit documentele, nici n-am intrat bine în sală, căci colegul meu din PNL, Ene Valentin a început să-mi spună să îi las în pace familia și să nu mai trimit jurnaliști care să vorbească cu familia lui. Și mi-a transmis că voi ajunge în scaun cu rotile chiar dacă el va face cinci ani de închisoare. Eu încercam să completez niște hârtii, erau două proiecte pe agendă, nu am dat drumul la înregistrare de la început, nu mi-am dat seama, dar până la urmă am deschis camera cu video și am înregistrat. Și a început și alt consilier, trecut de la PNL la PMP, Dinu Gheorghe, cel mai în vârstă dintre consilieri, să întrebe de ce am crescut prețul la gunoi. Președintele comisiei, tot de la PNL, era de față, și nu a spus nimic, nu a intervenit. Al cincilea membru era prin telefon. Eu filmam ca să se vadă și fețele lor. Și m-au întrebat de ce filmez. A venit unul spre mine, m-am ferit și a venit celălalt, mi-a smuls telefonul, a căzut pe jos, am țipat ”Ajutor” și au mai venit din alte comisii, din alte săli. Am mai avut un episod în luna noiembrie, m-au mai amenințat și agresat verbal”, a declarat consiliera Felicia Ienculescu Popovici pentru sursa citată.

„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că „și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”. A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, este mesajul publicat de USR PLUS Mogoșoaia vineri seară.

Mărul discordiei

Hotărârea de Consiliu Local adoptată la sfârșitul lui 2021 prin care Primăria Mogoșoaia a decis expropierea a 328 de hectare, urmând ca proprietarii să fie despăgubiți cu 1,7 euro / mp este ilegală, acuză consilierii USR, invocând o lege care prevede că hotărârile care vizează patrimoniul trebuie luate cu majoritate calificată.

Aceștia susțin că hotărârea a trecut cu doar 10 voturi din 15, iar pentru majoritatea calificată ar fi avut nevoie de 11 voturi.

Pe rolul mai multor instanțe de judecată sunt judecate peste 40 de dosare, deschise de proprietari primăriei din Mogoșoaia.

În urma unui proiect trecut prin Consiliul Local pe 14.12.2021, Primăria Mogoșoaia a demarat procedura „„exproprierii pentru cauză de utilitate publică de interes local” a unui număr de de 328 de hectare. În baza acestei decizii i-a informat pe cei 276 de proprietari că vor fi expropriați cu 1,7 euro/mp.

Primul pas în realizarea proiectului „Sectorul 0” reprezintă notificările trimise proprietarilor de către Primărie, în care li s-a transmis că, dacă nu sunt de acord cu suma de 1,7 euro/mp, pot ceda de bunăvoie 39% din suprafața deținută și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.

Conform site-ul primăriei, hotărârea a fost adoptată cu un număr de 10 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” (Pavel Aurel, Iacoban Alexandru, Cojocaru Iustin, Vartic Alin, Ienculescu-Popovici Felicia) și 0 abţineri, dintr-un număr de 15 consilieri prezenţi la şedinţă. Mai exact, 8 consilieri PNL și 2 PMP au votat „pentru” și 4 consilieri USR PPLUS plus unul PSD au votat „împotriva”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase