Cristian Diaconescu, mesaj dur pentru ”cei de la vârful politicii româneşti”: ”Nu este nevoie să ne facem de râs, mereu, în plan extern”

Cristian Diaconescu, mesaj dur pentru ”cei de la vârful politicii româneşti”: ”Nu este nevoie să ne facem de râs, mereu, în plan extern”
Cristian Diaconescu | Foto - Mediafax - Andreea Alexandru

Cristian Diaconescu – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) -, fost ministru al Justiției și al Externelor, transmite un mesaj dur politicienilor de astăzi și, mai ales, celor care se află la conducerea României, reamintindu-le că România s-a integrat în NATO și UE nu numai pentru că românii împărtășesc valorile occidentale, dar și pentru că țara noastră are capacitatea de a fi ”furnizor de securitate și stabilitate” în această zonă geografică.

Criza politică din ultima perioadă, care a culminat cu depunerea, de către USR PLUS (alături de AUR) a unei moțiuni de cenzură chiar împotriva guvernului din care făcea parte și cu mesaje transmise către ”cancelariile străine”, îl determină pe Cristian Diaconescu să noteze, pe pagina sa de socializare, că toți ”cei de la vârful politicii românești de azi” nu au habar de ceea ce a însemnat integrarea României în NATO și UE.

”Nu ați contribuit”, ”nu ați existat politic”, transmite președintele PMP, iar a te plânge în diverse ”cancelarii” nu demonstrează decât ”infantilism precoce”.

”România s-a integrat în NATO pentru că Alianţa a înţeles şi a respectat voinţa şi capacitatea noastră de a fi furnizor de securitate şi stabilitate, în regiune şi în întreaga comunitate internaţională. România s-a integrat în UE pentru că poporul român împărtăşeşte şi doreşte să trăiască alături de valorile occidentale. Ştiu mai bine decât voi, cei de la vârful politicii româneşti de astăzi, că habar nu aveţi cum s-a ajuns aici. Nu aţi contribuit, nici nu aţi existat politic atunci când, prin voința românilor s-a trecut de răspântia dintre izolare şi lumea liberă. Am fost acolo, am muncit şi am obţinut alături de echipa de atunci această victorie. A fost greu dar a meritat”, notează președintele PMP în mediul online.

”Demersul actual de a te plânge, în diverse cancelarii, de manifestările extremiste din România – pe care nu le-ai sancţionat, din calcul politic, la momentul la care s-au produs – este de un infantilism feroce, demonstrând o lipsă totală de înțelegere a ceea ce înseamnă raporturile între state partenere, în lumea civilizată”

Cristian Diaconescu, președinte PMP

”În acest timp, cu toţii duc lupte de stradă în cel mai josnic mod posibil”

Este vorba, scrie Cristian Diaconescu, de ”neputință”, înainte de toate – iar excepțiile pot fi numărate pe degetele de la o mână atunci când discutăm despre ”politicianul român pe persoană fizică”.

Norme elementare ale diplomației nu sunt înțelese, din păcate, iar ambasadele străine nu au nevoie să fie ”informate” despre ”păruiala dintre copiii preșcolari”, așa cum par – mai scrie Cristian Diaconescu – politicienii care, azi, se află la conducerea României. Înainte de orice altceva, angajamentele pe care România și le-a asumat, în plan extern, trebuie respectate, iar ”acțiunile distructive, neseriozitatea din plan intern, nerespectarea regulilor democratice nu pot fi compensate cu vorbe goale”.

”Orice ambasadă monitorizează procesele politice din țara în care activează și nu are nevoie de informări făcute la nivelul «păruielii dintre copiii preșcolari». Nu înţelegeţi normele elementare. Un stat democratic respectă procesele democratice și nu intervine în acestea.

Poate ar fi mai bine ca toți politicienii români să înțeleagă că nu este nevoie să ne facem de râs mereu în plan extern. Avem nişte angajamente asumate de-a lungul timpului pe care trebuie să le respectăm și vom putea face aceste lucruri doar dacă vom avea stabilitate politică și un guvern care să lucreze în interesul țării. Acțiunile distructive, neseriozitatea din plan intern, nerespectarea regulilor democratice nu pot fi compensate cu vorbe goale. Neputinţa celor care guvernează sau au guvernat România de a prezenta în faţa UE, programe de investiţii viabile privează, numai în prezent, ţara de aproape 30 miliarde euro. În acest timp, cu toţii duc lupte de stradă în cel mai josnic mod posibil”, concluzionează Cristian Diaconescu, președintele PMP.

”Cu trei – patru excepţii politicianul român – pe persoană fizică – este, din păcate, un NIMENI, în dialogul de substanţă, informal, la nivelele relevante din lumea occidentală. «Ţara plânge şi ei se piaptănă!» Din păcate!!!!”

Cristian Diaconescu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore