Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii, a fost luat cu ambulanța direct din ședința de Guvern după ce i s-a făcut rău. Ce diagnostic a primit

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii, a fost luat cu ambulanța direct din ședința de Guvern după ce i s-a făcut rău. Ce diagnostic a primit
Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii (FOTO - Facebook)

Secretarului de stat la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, i s-a făcut rău la ședința de Guvern de miercuri. Acesta a leșinat și a avut o convulsie.  Până la sosirea, ambulanței, care l-a transportat la Spitalul „Matei Balș”, a primit îngrijiri medicale chiar de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Testul Covid, efectuat ulterior, a ieșit pozitiv, iar simptomele nu sunt usoare. Are amețeli, dureri de cap si frisoane si o stare generală de slăbiciune musculară. În timpul ședintei a purtat mască, la fel ca ceilalți membri ai guvernului.

Contactat telefonic, secretarul de stat a declarat pentru Gândul că a plecat acasă, unde va urma tratament cu Molnupiravir timp de 5 zile. Dacă se va negativa, de luni (8 august) se poate întoarce la muncă, potrivit unor surse medicale.

Ulterior, Cristian Vasilcoiu a confirmat și pe contul său de Facebook că are COVID-19.

„Dragi prieteni și colegi,
Unii dintre voi știți deja, alții aflați acum: azi m-am “prelins” puțin în timpul ședinței de Guvern, apoi am avut un episod de “brake dance” fără să vreau. Îi mulțumesc lui Alexandru Rafila pentru reacția rapidă și pentru că a avut grijă de mine, până a ajuns ambulanța, care m-a dus la Matei Balș. Da, medicii au depistat că am Covid și le mulțumesc pentru mobilizare. Am putine amețeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peștele, dar nu mor.
Da, am purtat mască, dar îmi cer scuze față de colegii din minister, Guvern și partid și le mulțumesc pentru mesaje și susținere. Am anunțat pe toată lumea cu care m-am întâlnit recent.
Sunt vaccinat, am mai avut Covid, nu am trecut chiar ușor prin el, se pare că nici acum.
Ne vedem luni, că nu scapă nimeni de mine așa ușor!”, a scris secretarul de stat, pe rețeaua de socializare.
Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult