VIDEO | Cseke Atila, despre noile restricții: În ATI sunt aproape 100% nevaccinați. La aceștia trebuie să ai o reducere a posibilității de mișcare

Publicat: 21/10/2021, 21:21
Actualizat: 21/10/2021, 23:39

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit joi seară despre noile restricții anunțate de președintele Klaus Iohannis în contextul exploziei numărului infectări și decese din ultima perioadă din România. El a precizat că reducerea mobilității pentru persoanele nevaccinate este o măsură de protecție care trebuie urgent implementată, întrucât secțiile de ATI, aflate în colaps în acest moment, sunt pline cu persoane care nu s-au vaccinat.

„Reducerea mobilității înseamnă că cei care nu sunt vaccinați și care nu sunt cei mai expuși, chiar dacă și cei vaccinați pot lua boala, formele severe și cei care ajung în ATI sunt aproape 100% nevaccinați. La aceștia trebuie să ai o reducere a posibilității de mișcare, de a lua contact cu alte persoane și de a se infecta”, a declarat ministrul Cseke Attila.

El a subliniat că această diferențiere se va face, vineri în cadrul discuțiilor din CNSU și din ședința de Guvern.

Ministrul a precizat că este practic imposibil ca un guvern interimar să poată adopta măsuri restrictive și de implementare a certificatului verde pentru angajații din sectorul public și privat, indicând că acest lucru poate fi posibil doar ajutorul Parlamentului.

„Guvernul interimar nu poate veni cu o propunere pentru administrația publică locală și centrală, salariații nu mai pot intra dacă nu au certificat verde, pentru că acest lucru se poate face numai prin Parlament, iar un proiect de lege nu se poate promova cu un Guvern interimar, restul măsurilor pot fi impuse prin hotărâri ale CNSU, respectiv Hotărâri de Guvern”, a declarat Cseke Attila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase