CSM București a pierdut un nou proces și trebuie să plătească o sumă importantă. Ce declară clubul condus de Gabriela Szabo

CSM București a pierdut un nou proces și trebuie să plătească o sumă importantă. Ce declară clubul condus de Gabriela Szabo
Sursă Foto: Facebook, Gabriele Szabo
Publicat: 22/05/2022, 19:37

CSM București a pierdut numeroase procese în ultimii ani, după ce clubul a fost dat în judecată de foști angajați. Acest trend continuă, iar ultimul om care a câștigat în instanță bătălia cu CSM este fostul director sportiv Narcis Cristea-Mic.

Narcis Cristea-Mic a ocupat funcția de director sportiv la CSM București în perioada 2014-2017, după care postul său a fost desființat. Acesta s-a adresat Tribunalului București, iar instanța i-a dat câștig de cauză. Așa cum s-a întâmplat și în alte zeci de procese cu care s-a confruntat CSM București în ultimii ani.

CSM București a pierdut un nou proces

Narcis Cristea-Mic trebuie acum să încaseze toate salariile din urmă și să fie repus în funcție, relatează Playsport. Sursa citată arată că CSM București trebuie să-i achite acum lui Narcis Cristea-Mic suma de 57.000 de euro. Suma brută ajunge la circa 90.000 de euro. Acesta a fost pus pe liber după ce clubul a modificat organigrama, dar instanța a decis că măsură a fost una abuzivă.

În ultimii ani, CSM București s-a confruntat cu peste 50 de procese cu foști angajați. Un alt exemplu este Iulian Pâslaru, director concediat de CSM București în mandatul directorului general Gabriela Szabo (46 de ani) și reangajat ulterior. Acesta a încasat circa 50.000 de euro după ce a câștigat procesele cu CSM București, pentru că a fost concediat fără un motiv întemeiat.

Cât plătește CSM București pentru avocați

Conform unui raport publicat pe site-ul CSM București, firma SCA Zamfirescu Racoți & Partners a reprezentat clubul pe durata anului precedent. Mai jos găsiți tarifele avocaților, fără taxele aferente.

Sursa:playsport.ro

CSM București ar fi ajuns să achite circa 3 milioane de euro pentru toate procesele câștigate de foșții angajați, mai precizează sursa citată. Însă clubul susține că „informația nu este adevărată”.

CSM București anunță că anumiți angajați au fost dați afară pentru optimizarea activității clubului, deoarece aveau salarii prea mari în raport cu rezultatele obținute.

Pe rolul instanţelor au existat şi litigii în care CSMB a avut calitate de pârât şi a fost obligat la plata unor sume către reclamanţi, în urma admiterii în tot sau în parte a cererilor de chemare în judecată. C.S.M.B. a adus la îndeplinire dispozitivul hotărârilor judecătoreşti definitive. Obligaţiile s-au născut în baza unor hotărâri judecătoreşti.

Pe de altă parte, CSM București a câștigat litigii pornite de foștii angajați, ori colaboratori, astfel încât este nefondată susținerea conform căreia ”instanța continua să le dea dreptate”.

Cauzele care au stat la baza înteruperii raporturilor contractuale dintre club și anumiți foști angajați, ori colaboratori sunt: optimizarea activității clubului, prin eliminarea unor sarcini excesive ce apăsau asupra bugetului (cu titlu de exemplu, s-a luat decizia încetării raporturilor contractuale cu anumiți sportivi sau antrenori ce beneficiau de salarii/remunerații extrem de ridicate, în condițiile în care performanțele erau modeste, nesatisfăcătoare), neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către foștii angajați/colaboratori, neatingerea obiectivelor stabilite.

Banii pentru plata obligațiilor izvorâte din dispozitivele hotărârilor judecătorești definitive sunt cuprinși în bugetul CSMB aprobat de Consiliul General al Municipiului București, pe anul în curs”, anunță clubul condus de Primăria Municipiului București”, arată CSM București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?