CSM, solicitat să verifice dacă judecătorul Dragoș Călin i-a facilitat Cameliei Bogdan obținerea unui pașaport de serviciu, în pandemia COVID

Redactor:
Cristian Lisandru
CSM, solicitat să verifice dacă judecătorul Dragoș Călin i-a facilitat Cameliei Bogdan obținerea unui pașaport de serviciu, în pandemia COVID
CSM, solicitat să verifice dacă judecătorul Dragoș Călin i-a facilitat Cameliei Bogdan obținerea unui pașaport de serviciu, în pandemia COVID

Pe data de 2 septembrie 2020, judecătoarea Camelia Bogdan solicitat acordarea unui pașaport de serviciu, în contextul pandemiei de coronavirus, dorind să evite, astfel, măsurile restrictive ale carantinei.

Camelia Bogdan și-a motivat solicitarea prin faptul că urma să apară în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru a susține pledoarii, argumentând și că judecătorii Dragoș Călin – co-președinte al Asociației Forumul Judecătorilor -, împreună cu Alinel Bodnar, secretar general al aceleiași organizații, primiseră pașapoarte de serviciu în vederea deplasării la Luxemburg.

O zi mai târziu, pe data de 3 septembrie, Camelia Bogdan – membru al Asociației Forumul Judecătorilor – a transmis un mail  Consiliului Director al Asociației Forumul Judecătorilor din Romania, solicitând înaintarea cererii de eliberare a pașaportului de serviciu.

Trebuie precizat că respectivele pledoarii care urmau a fi susținute în fața CJUE s-au anulat, luându-se decizia ca părțile să prezinte observații în scris. Copii după aceste două două email-uri au fost depuse de fosta judecătoare Camelia Bogdan în procesul pe care l-a intentat Grupului de Investigații Politice, notează grupul.ro.

Pașaportul de serviciu, eliberat doar în anumite condiții

În acest context, Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) trebuie să verifice dacă dacă judecătorul Dragoș Călin i-a facilitat Cameliei Bogdan obținerea unui pașaport de serviciu, în pandemia de coronavirus, cu toate că – potrivit legii – judecătoarea nu ar fi avut acest drept.

Pentru a intra în posesia pașaportului de serviciu, Camelia Bogdan ar fi trebuit să călătorească în misiune oficială, în calitate de magistrat sau de președinte sau vicepreședinte al unei organizații sau asociații profesionale. Totuși, nu se regăsea în niciuna dintre situații, fiind simplu membru al Asociației Forumul Judecătorilor și nefiind vorba despre o ”misiune oficială”.

Călătoria pentru care Camelia Bogdan a solicitat pașaportul de serviciu era una cu scop personal, urmând a-și susține propria cauză în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Mai ții minte Cuponiada din anii 90? Cum poți afla dacă ai moștenit acțiuni de...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Top 5 cele mai nesuferite zodii. Nu te poți înțelege niciodată cu ele
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide