CTP a răbufnit la adresa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie: “Îi propun ÎPS Mache Porcu să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. Îl apăs eu pe cap”

CTP a răbufnit la adresa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie: “Îi propun ÎPS Mache Porcu să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. Îl apăs eu pe cap”
CTP a răbufnit la adresa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie: “Îi propun ÎPS Mache Porcu să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. Îl apăs eu pe cap”
Publicat: 04/02/2021, 11:45

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răbufnit la adresa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, după ce acesta s-a declarat împotriva pozitiei Patriarhiei care a anunțat că există posibilitatea ca preotul să nu îl scufunde complet pe bebeluş în cristelniţă, ci doar să îi toarne apă pe creştet, totul pentru a se evita o nouă tragedie precum cea de la Suceava.

CTP l-a numit “ÎPS Mache Porcu” pe Arhiepiscopul Tomisului, căruia i-a cerut să se mai boteze încă o dată, de această dată în Marea Neagră, unde să fie băgat în apă, potrivit ritualului, de trei ori și până la fund. Jurnalistul se oferă chiar să-l apese pe cap, doar în acest mod urmând să-i demonstreze că tragedia care a avut loc la Suceava nu l-a intimidat.

Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm’” a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă. Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

Declarația lui ÎPS Teodosie care l-a enervat pe CTP

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat, marți, că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez, la Suceava.

Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că… o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Reprezentanții Declic au făcut o petiție prin care cer Bisericii Ortodoxe Române să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă. Solicitarea vine în urma tragediei care a avut loc la Suceava, unde un bebeluș a murit după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă.

Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după ce preotul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei de botez a murit, luni dimineață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...