CTP critică dur îndemnurile anti-vaccinare ale ÎPS Teodosie: Individul ar trebui arestat și cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

CTP critică dur îndemnurile anti-vaccinare ale ÎPS Teodosie: Individul ar trebui arestat și cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (FOTO: Digi 24)
Publicat: 16/10/2021, 08:03

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat că ÎPS Teodosie ar trebui arestat şi cercetat sub acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce acesta a îndemnat credincioşii să nu se vaccineze la o emisiune a postului de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. 

IPS Teodosie a precizat că vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu, „mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. Totodată, arhiepiscopul a mai punctat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi i-a sfătuit pe oameni să se adreseze justiţiei în cazul în care vor fi introduse noi restricţii.

„Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, a transmis ierarhul Tomisului, el auzind că în Uniunea Europeană „vaccinul va înceta“.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că înaltul prelat a transmis în mod deliberat informaţii false credincioşilor.

Aceasta este o minciună, pentru că omul acesta ştie foarte bine. Nu poate fi nicio supoziţie. Cum să spui că nu este asumat de nimeni? Asta este o minciună, nu este un fals. Un fals ar fi fost să spui că vaccinul face ca oamenii să aibă consecinţe grave în viitor, peste cinci ani se vor îmbolnăvi grav şi le va creşte un cap de maimuţă. Aşa ştie şi crede el şi omul spune un lucru fals. Dar ca să spui că vaccinul nu este asumat de nimeni, aceasta este o minciună, a declarat gazetarul la Digi 24.

”E o minciună ordinară”

„Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta” (CTP citează din declaraţiile lui IPS Teodosie – n.r.). Nu este o afirmaţie falsă, este o minciună! A, dacă spunea ştiu eu, am eu sursele mele că o să înceteze vaccinul acesta, au venit nişte porumbei albi de la Dumnezeu şi mi-au spus că încetează vaccinul, aia era o afirmaţie falsă. Dar să spui că ai citit tu că Uniunea Europeană a anunţat – verb! – a anunţat Uniunea Europeană, asta este o minciună ordinară!”, a mai spus CTP.

CTP: Pe cine reprezintă individul acesta?

Gazetarul a mai subliniat discrepanţa între mesajul Patriarhiei legat de criza sanitară şi declaraţia lui ÎPS Teodosie, spunând că acesta din urmă ar trebui să fie urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Dacă BOR, dacă Patriarhia, spune că îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total și ferm dezavuat de Biserică, vă întreb: pe cine reprezintă individul acesta? Acest ins de ce nu este el arestat acum și urmărit penal în stare de reținere pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Codului penal? Nu este urmărit penal de ce? Pentru că are niște materiale textile pe el, are pe cap, și are o barbă foarte lungă. Dacă i le dai la o parte pe toate, ce rămâne, pe cine reprezintă în afară de cei care se uită în gura lui din parohie?” a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase