CTP „dinamitează” AUR! „Cei care au ieșit în stradă au fost mânați, ca o turmă…”

CTP „dinamitează” AUR! „Cei care au ieșit în stradă au fost mânați, ca o turmă...”
CTP desființează AUR! „Cei care au ieșit în stradă au fost mânați, ca o turmă...”
Publicat: 30/03/2021, 13:02
Actualizat: 30/03/2021, 13:03

Gazetarul Cristian Tudor Popescu afirmă că românii care au ieșit în stradă pentru a protesta anti-restricții nu sunt cei afectați de pandemie ori de măsurile luate de Executiv, ci au fost chemați la proteste de AUR, cu singurul obiectiv de a crește numărul de votanți ai partidului condus de Claudiu Târziu și George Simion.

„Acești indivizi nu sunt protestatari. Acesta nu este un protest, să scoți bordurile și să le arunci în jandarmi sau să urli în curtea spitalului „Asasinilor!”. La adresa cui? A medicilor, a asistentelor, a bolnavilor din spital? Că nu se înțelege despre cine este vorba – și nici nu sunt preocupați să se înțeleagă ceva din ce urlă.

CTP: „Persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre”

Ei trebuie tratați aidoma unui fenomen natural. Sunt niște persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre, alunecări de teren, unei furtuni mai puternice care poate să rupă copaci și să îi trântească peste mașini. Au procedat bine forțele de ordine că nu au intervenit în forță, nu au făcut decât să se apere atunci când acești indivizi au atacat.

În țară sunt acum mulți oameni care suferă din pricina pandemiei, fie din punct de vedere medical – sunt ei bolnavi, au rude, au apropiați care sunt bolnavi sau care au murit – fie și-au pierdut slujba și trăiesc în niște dificultăți financiare umilitoare. Dar în stradă, aseară, în țară nu s-au aflat acești oameni. S-au aflat inși lipsiți de orice urmă de rațiune, inși fără slogan, fără ideologie, fără motivație sau soluție pentru ieșirea lor în stradă.”, a declarat Cristian Tudor Popescu la DIGI24.

CTP: „Acești oameni nu sunt capabili să spună de ce ies în stradă”

„Nu am văzut pancarte semnficative, așa cum, de pildă, în 2017 ieșeau sute de mii de oameni în stradă, nu câteva mii. Atunci rețineam cu toții lozincile, pancartele foarte inventive și foarte țintite pe ceea ce protestau oamenii, pentru că acelea erau într-adevăr proteste îndreptate împotriva unui abuz strigător la cer al autorităților.

Acești oameni nu sunt în stare să transmită de ce ies în stradă. Și, dacă ne uităm cu atenție, vedem un lucru dureros. Marea, covârșitoarea majoritate a celor ieșiți în stradă sunt tineri și foarte tineri. Sunt oameni născuți după 1989. Cei care strigă acum „Libertate!” habar nu au ce e aceea o dictatură, ce e aceea libertate, nu știu ce e suferința, ce e moartea. Nu sunt cei care suferă cu adevărat acum din pricina perioadei foarte grele prin care trecem.

Acești tineri sunt produsul părinților și al școlii din ultimii 30 de ani din România. Ăsta e rezultatul. Asta au primit – s-au nu au primit –, este educația pe care nu au primit-o. Nu sunt capabili să gândească, să vorbească, nu știu decât să urle, să scoată răgete și să arunce cu PET-uri și pietre.

Nu reprezintă revolta unor oameni atinși atât de pandemie, cât și de măsurile categoric criticabile ale Guvernului, de multe ori confuze, tardive, care se bat cap în cap, ilogice.

Critici pentru Arafat: „Nu înțeleg în continuare…”

Nu înțeleg în continuare, nu a reușit secretarul de stat Raed Arafat, a dat un răspuns după părerea mea ininteligibil, că dacă se prelungea programul magazinelor până la ora 24.00, atunci oamenii tot timpul se duceau la magazin. Nu, pur și simplu oamenii se răsfirau pe parcursul zilei, realizând o densitate mai scăzută în supermarketuri decât se va înregistra la orele 16.00, 17.00, până în ora 18.00, când oamenii, ieșind de la slujbă, se vor duce cu toții la magazin. Nu înțeleg.

Nu i s-a pus această întrebare nici domnului Arafat – ministrului Sănătății nu cred că e cazul să i se mai pună vreo întrebare în clipa de față și nici să se mai aștepte vreun răspuns de la el – dar întrebarea este: de ce nu se organizează intrarea secvențiată în grupuri mici a cumpărătorilor în supermarketuri, cu coadă organizată cu distanțare în afara magazinului, cu un om care să dirijeze intrarea pe grupuri a cumpărătorilor? Pentru că obiectivul este să nu se înghesuie pe metrul pătrat în magazin prea mulți oameni.

CTP: „Oamenii au ieșit ca o turmă, mânați de AUR!”

Nu ora este obiectivul, acesta este. Și el se poate realiza așa cum s-a mai făcut anul trecut, ne amintim acele cozi cu distanțare, controlate, în fața magazinului. Ar fi mult mai eficient, indiferent de ora la care sunt organizate, decât această limitare la ora 18.00.

La fel, coborârea stopării circulației de la ora 22.00 la ora 20.00. Eu mă întreb: toți inșii pe care i-am văzut cotârcindu-se, băgându-se unii în alții fără niciun fel de protecție pe pârtii, prin cluburi, în diversele paranghelii de unde i-au scos jandarmii și care și în clipa asta continuă, indiferent de câți vor fi în stare gravă la ATI, de câți morți vor fi în fiecare zi, vor continua. Oare ce o să se întâmple pentru că s-a coborât cu cele două ore? Respectuoși, ăștia o să spună: „da, dacă Guvernul acum a spus de la 20.00 în loc de 22.00, nu mai facem așa ceva”?

Sunt nemulțumiri și nedumeriri justificate ale cetățenilor, dar ele nu se rezolvă în felul acesta decerebrat. De fapt, nu încearcă să rezolve nimic. De fapt, acești oameni au ieșit în stradă pentru că au fost mânați acolo, ca o turmă, de partidul AUR din Parlament și singurul obiectiv a fost creșterea popularității, creșterea numărului de votanți pentru acest partid.”, a mai spus CTP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic