Cu sufletul fărâmat de PIERDEREA soției, inima lui Ionuț a cedat. Acum și-a regăsit jumătatea în ceruri, dar doi copii au rămas fără „mami și tati”

Cu sufletul fărâmat de PIERDEREA soției, inima lui Ionuț a cedat. Acum și-a regăsit jumătatea în ceruri, dar doi copii au rămas fără „mami și tati”
Sursa Foto: Facebook
Publicat: 25/04/2023, 09:29
Actualizat: 25/04/2023, 19:27

Un cuplu din Corabia, județul Olt, care părea să aibă viața perfectă, a fost lovit de un dezastru chiar în pragul Crăciunului în urmă doi ani. Soția de numai 29 de ani a murit la câteva ore după ce aducea pe lume al doilea copil al cuplului. Acum a fost rândul soțului, cadru militar, să ia calea cerurilor.

Cristina, o tânără mamă, a murit la doar 29 de ani, la câteva ore după ce aducea pe lume al doilea copil al cuplului, un băiețel. Ionuț, soțul extrem de îndurerat, a mărturisit că soția lui s-a stins din cauza neglijenței medicilor.

La toate controalele de sarcină, Cristinei i s-a spus că va naște undeva la 25 decembrie, iar pe data de 17 decembrie, doamna doctor care i-a supravegheat nașterea a fost de gardă și i-a chemat pe cei doi pentru internare.

„Am ajuns la ora 9.00, i s-a făcut un control, i s-a spus că micuțul este ok și că totul este bine. I s-au dat două fiole de calciu şi ni s-a spus să venim la ora 1.00. A luat acele fiole de calciu la 10.00, iar la ora 11.00 au luat-o nişte dureri de spate. Am vorbit cu ea la telefon, pe Facebook, pe cameră, avea perfuzii, mi-a spus că i s-a băgat calciu, că au început să o ia durerile mai tare şi, ultima dată când am vorbit cu ea, la 5.45, a mers la baie, a eliminat o baltă de sânge. Asistenta i-a spus atunci că e placentă. Nu am mai vorbit cu ea de la 5.45, iar 5.35 a născut. A născut natural”, spunea, atunci, Ionuț (caporal încadrat la UM 01252).

La ora 10 dimineața, însă, Cristina a început să aibă dureri de spate, iar la ora 11 s-au intensificat. În ciuda perfuziilor și a contactului permanent prin telefon și pe Facebook cu soțul, starea ei s-a deteriorat rapid, iar în câteva ore a murit.

În ultimele clipe de viață, soția lui a mărturisit că s-a pierdut un timp prețios până când medicul a ajuns acasă și a venit la spital. De la ora 6:30 când a născut, ea abia la ora 2 noaptea a fost trimisă la Craiova pentru că nu i se mai găseau vene în care să i se bage sânge. A fost trimisă fără pungă de sânge, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță și a ajuns la Craiova decedată.

Ionuț a afirmat că au fost aproximativ 7-8 ore de chin pentru ea și că trebuia să o trimită de la început. După operație, trebuia să stea la terapie intensivă pentru a i se pune un ventilator, dar i s-a spus că toate locurile erau ocupate. Astfel, Cristina a stat fără ventilator, fără nimic și s-a pierdut mult timp chemând un medic chirurg de acasă, deși exista un medic în spital.

Ionuț și cei doi copii au rămas fără Cristina, iar această pierdere a lăsat o durere profundă în familia lor și în comunitatea locală.

Moartea a venit a doua oară în familia îndurerată

Deși încerca să treacă peste această tragedie, inima lui Ionuț s-a frânt și a încetat să mai bată pentru el. A suferit un infarct care i-a pus capăt vieții, iar acum cei doi soți se vor regăsi în ceruri, scrie Observatornews.ro.

Pe pământ, doi copii rămân să trăiască fără mami și tati. Aceștia vor trebui să înfrunte singuri această lume și să se descurce în absența părinților lor. Dar dragostea și devotamentul părinților lor au fost foarte puternice, iar această iubire va rămâne mereu vie în inimile lor.

Înainte de moartea sa, Ionuț a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj inspirațional al autorului Ursula Yvonne Sandner. Acest mesaj sublinia faptul că suferința este un semnal de alarmă care ne invită la conștientizare și schimbare. În loc să acceptăm suferința, trebuie să ne concentrăm asupra schimbărilor pe care le putem face în viața noastră pentru a ne elibera de aceasta.

„Atunci când suferi înseamnă că este necesar să schimbi ceva la tine, la gândurile şi percepţiile tale sau la felul în care trăieşti. Suferinţa este un semnal de alarmă care te invită la conştientizare şi schimbare. Scopul firesc este eliberarea de suferinţă, nu acceptarea ei.

Gândeşte-te că atunci când eşti bolnav fizic îţi doreşti să faci orice pentru a te însănătoşi. De ce procedezi altfel atunci când este vorba de suferinţă psihică? De ce continui să accepţi, să crezi că este ceva benefic în „a-ţi duce crucea” sau în a te autoabuza la nesfârşit?

Nimeni şi nimic nu te poate salva de tine însuţi, miracolele nu se întâmplă fără ca tu să acţionezi şi nu vei primi niciun premiu sau vreo statuie pentru tot ceea ce alegi să înduri. Vrei să fii liniştit, fericit şi împăcat cu tine însuţi? Caută să te eliberezi de suferinţă – fie prin schimbarea felului în care trăieşti, fie prin modificarea gândurilor şi percepţiilor tale”.

Schimbarea nu a mai venit, pentru că soarta i-a croit un alt drum lui Ionuț. În postările lor, prietenii și colegii au transmis condoleanțe familiei și și-au exprimat regretul profund pentru pierderea lui Ionuț. Mesajele lor sunt pline de durere și tristețe, reflectând o mare suferință în urma acestei pierderi neașteptate.

  • „Când lumea se sfârșește!! Nu am putut să trecem peste această tragedie…Ieri, 23 Aprilie 2023, Caporal Toncu Ionuț, încadrat la UM 01252, Caracal se va întâlni cu soția lui sus în ceruri. Soția a dat naștere la doi copii, iar la nașterea celui de-al doilea a murit. O tragedie fără cuvinte! Ionuț Toncu( Alfred) a murit, ieri, în urma unui infarct. Doi copii au rămas orfani de mamă și de tată….Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, camarade! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei! Lacrimi! Doar lacrimi!”
  • „Dumnezeu sa te odihnească în pace alaturi de iubirea vieții tale, soția ta‼️ Au rămas doi copilași de care i-ai promis Cristinei ca vei avea grijă. Acum cine mai are grijă de ei?”.

Ulterior, și Ministerul Apărării Naționale (MApn) a transmis – prin intermediul paginii de Facebook – un mesaj de condoleanțe:

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele