Cum arată acum Sanda Țăranu, una dintre cele mai apreciate crainice TV. Are 82 de ani și a fost îndrăgită de generații de români

Cum arată acum Sanda Țăranu, una dintre cele mai apreciate crainice TV. Are 82 de ani și a fost îndrăgită de generații de români
Cum arată acum Sanda Țăranu, una dintre cele mai apreciate crainice TV
Publicat: 14/07/2021, 14:04

Sanda Țăranu a fost una dintre crainicele de la Televiziunea Națională care a reușit să-și cucerească publicul cu grația, frumusețea și eleganța sa. Retrasă de mulți ani din lumina reflectoarelor, Sanda Țăranu a rămas aceeași prezență extrem de agreabilă. Fosta crainică are amintiri de neuitat din vremea când apărea pe micile ecrane.

Sanda Țăranu face parte din generația de aur a crainicelor de la Televiziunea Română. La 82 de ani, această arată impecabil: a rămas aceeași prezență elegantă și plină de rafinament. Sanda Țăranu a rămas în memoria telespectatorilor drept una dintre cele mai profesioniste şi mai seducătoare prezenţe de pe micul ecran din perioada comunistă. A impresionat publicul cu aparițiile ei.

Sanda Țăranu a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, pe care le-a absolvit în 1963, pregătindu-se pentru o carieră de actriță. În timpul studenției a colaborat cu Televiziunea Română pentru diverse emisiuni, iar ulterior a devenit una dintre cele mai cunoscute vedete ale Televiziunii Naționale. Sanda Țăranu s-a retras din lumina reflectoarelor la sfârșitul anilor ’90.

Cum arată acum Sanda Țăranu, una dintre cele mai apreciate crainice TV: ”Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”

În urmă cu ceva timp, Sanda Țăranu a fost prezentă în platoul emisiunii ”Acces Direct de weekend”, de la Antena 1, unde și-a amintit de vremurile de odinioară, când apărea pe micile ecrane.

”Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva. Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea. Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi spuneau: ”Am sentimentul că vorbiți numai cu mine”. Și așa era. Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, spunea Sanda Țăranu.

Sanda Țăranu face parte din generația de aur a crainicelor de la Televiziunea Română

”În scrisorile care îmi veneau și îmi veneau foarte multe scrisori, niciodată nu-mi spuneau că mă iubesc. Știți cu ce începeau cele mai multe scrisori? Vă scriu pentru că numai în dumneavoastră am încredere. Mie mi-a plăcut cuvântul ăsta poate că mai mult decât iubire. Dar fără iubire nu se poate. Cine nu iubește oamenii să nu facă această meserie”, adăuga aceasta.

Sanda Țăranu a fost căsătorită cu Nicolae Țăranu, prim solist al Teatrului de Operetă din București. Fosta crainică a afirmat că regretă că nu are copii.

”Acum simt mai mult lucrul ăsta, atunci nu. Pentru că munceam ca bezmeticii… Iubeam amândoi (n.red. – ea și soțul său) copii, dar n-am fi vrut să-i lăsăm așa la joacă, pe stradă, cu cheia de gât și noi să fim la serviciu. Probabil că eu m-aș fi lăsat de meserie”, a mai declarat ea.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult