Cum este vremea astăzi, 7 decembrie. Cod galben de ceață în patru județe. În mai multe zone din țară va ninge

Cum este vremea astăzi, 7 decembrie. Cod galben de ceață în patru județe. În mai multe zone din țară va ninge
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07/12/2021, 08:53

Marți, 7 decembrie, va ninge în mai multe zone din țară, iar până mâine, la ora 18:00, meteorologii au emis o avertizare de ninsori și viscol. Astfel, astăzi, precipitațiile vor fi aproape peste tot și vor lăsa în urmă peste 15-30 de litri de apă pe metru pătrat – ploi, ninsori și lapoviță, iar în zona Moldovei și pe crestele montane va fi viscol. De asemenea, ANM a emis și un cod galben de ceață pentru această dimineață valabil până la ora 10:00 în județele: Ialomița, Argeș, Călărași și Dâmbovița.

Maximele pleacă de la -1 grad în zona Bucovinei și ajung pe la 14 grade pe litoral, în timp ce în București, înnorările persistă și va ploua. Se vor strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat, iar după prânz vor fi cel mult 8 grade. Pe seară și la noapte vântul prinde putere, iar minima atinge 4 grade, scrie ProTv.

Între timp, la munte se va răci ușor, vor fi ninsori și lapoviță, se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat. În a doua parte a zilei se întețește vântul, care va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 55 de km/h.

Vremea pe regiuni

Dobrogea și în Bărăgan – înnorări persistente și va ploua, însă temperaturile rămân ridicate, iar din a doua parte a zilei se întețește vântul, care va sufla cu peste 55 de km/h.

Moldova sudică și nordul Munteniei – temperaturi apropiate de normalul perioadei. Și pe-aici predomină ploile, care, pe spații mici, vor lăsa în urmă peste 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Nordul Moldovei și Bucovina – va ninge destul de abundent și se vor strânge cantități însemnate de apă. Se va forma polei, iar în zona Bucovinei va fi foarte frig, cel mult zero grade. După-amiază vântul prinde putere și va viscoli ninsoarea cu viteze de 45-55 de km/h.

Nordul Transilvaniei și Maramureș – vor fi ninsori și lapoviță, care pot lăsa în urmă peste 15 litri de apă pe metru pătrat. În zonele de deal și de munte se va depune un strat consistent de zăpadă, iar la altitudini mari va viscoli.

Vestul țării – precipitațiile apar îndeosebi în regiunile mai înalte, unde va ninge mult. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de luni și nu vor depăși 4 grade Celsius.

Transilvania – vor fi ninsori, lapoviță și se va forma polei, în timp ce la munte va ninge consistent, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea de pe creste. În zona Miercurea Ciuc nu vom avea mai mult de 1 grad Celsius, în timp ce la Brașov temperaturile urcă până la 5 grade.

Oltenia – va ploua mult și se vor acumula cantități însemnate de apă. Maximele vor atinge 6-7 grade Celsius, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Sudul țării – cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, iar ploile vor lăsa în urmă peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. La fel ca ieri, cele mai mari temperaturi se vor înregistra în zonele de deal, unde se vor atinge 8 grade Celsius.