Cum își motivează gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR, George Simion: „Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”

Cum își motivează gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR, George Simion: „Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”
FOTO - ZDI
Publicat: 26/01/2022, 16:01
Actualizat: 26/01/2022, 16:03

Bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR, George Simion, a acordat, în exclusivitate, un interviu publicației „Ziarului de Iaşi (ZDI)”. „Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”, a spus el , printre altele.

El are 32 de ani şi lucrează ca inginer într-o cunoscută companie multinaţională. Tânărul şi-a motivat decizia prin faptul că a devenit o ţintă pentru simpatizanţii AUR, acesta fiind şi motivul pentru care Ziarul de Iași a decis să nu-i publice numele complet.

Lucian H. a admis că gestul său de a arunca cu cerneală este reprobabil, dar a precizat că regretă consecinţele, şi nu neapărat gestul în sine.

„Mi-am pus familia, prietenii, în situaţii neplăcute”, a spus el.

Cât despre cerneală, el a precizat că a folosit-o pentru că o avea la îndemână: activitatea soţiei lui implică utilizarea acestei substanţe. A venit în Piaţa Unirii cu un gând premeditat, dar nu era sigur dacă îl va duce la capăt.

„Cerneala o aveam la mine, dar nu am vrut neapărat să o utilizez. Acest lucru s-a întâmplat după discurs”, a declarat tânărul.

El a respins orice asociere cu George Simion, cu AUR sau orice alt partid politic.

„Nu am nicio înţelegere cu George Simion, nu am nicio legătură cu AUR sau cu el. Dimpotrivă, am idei bine întărite şi nu sunt de acord cu modul în care ei se manifestă. Nu sunt înscris în niciun partid”, a completat tânărul.

El a precizat că l-au deranjat „mesajele populiste şi ura” pe care Simion le promovează prin discursurile sale publice.

„Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”, a spus Lucian H.

Nu în ultimul rând, bărbatul a catalogat AUR drept un partid extremist.

„Asta este o gândire tipic useristă, şi înţeleg că au fost manipulaţi de propaganda marxisto-globalistă”, a fost replica lui George Simion.

„Am fost lovit şi agresat de simpatizanţii AUR”

Tânărul şi-a arătat dezamăgirea legată de faptul că presa nu au relatat şi momentele de după incident.

„După ce am dat cu cerneală în el, am încercat să plec de acolo, moment în care am fost pus la pământ şi lovit de mai multe persoane, aceste persoane fiind bineînţeles din grupul AUR. Din câte am înţeles de la Poliţie, de la audieri, acele persoane erau din Bucureşti. Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga, moment în care eu am cerut ajutorul Poliţiei. Poliţia m-a ajutat şi m-a scos din mulţimea respectivă; dacă nu ceream ajutorul Poliţiei, iar dacă poliţiştii nu ar fi intervenit, cu siguranţă acei indivizi mă lăsau la pământ şi m-ar fi linşat. Aveau o agresivitate ieşită din comun”, a spus bărbatul.

Totuşi, tânărul a precizat că nu a depus plângere împotriva persoanelor despre care spune că l-au agresat.

„Nu vreau să-mi complic viaţa”, a susţinut acesta.

După incident, poliţiştii l-au interogat pe bărbat în holul Hotelului Unirea şi, ulterior, timp de aproape trei ore, la Secţia de Poliţie, primind apoi o amendă.

„Mi se pare corectă amenda pe care am primit-o, este o amendă contravenţională”, a spus tânărul.

Bărbatul a precizat că îi pare rău, însă doar pentru situaţia creată după incidentul în sine. „Sincer, îmi pare rău la ceea ce s-a ajuns, la ceea ce s-a difuzat la TV şi în mass-media. În primul rând, mi-am pus familia, prietenii în nişte situaţii neplăcute. Dacă m-aş mai fi gândit că ar putea să se ajungă aici, probabil nu m-aş fi complicat cu această acţiune”, a declarat Lucian H.

Tânărul spune că gestul său a fost unul de protest împotriva mesajelor publice pe care George Simion le transmite, cu „minciuni, ură şi dezbinare”.

„I-aş spune că nu suntem uşor de manipulat aşa cum crede el. Consider că acest gest a fost o lecţie din partea poporului, din partea oamenilor care reprezintă aceleaşi principii ca şi mine. Simion mi se pare lipsit de principii. Am nişte principii pe care George Simion încearcă să le calce în picioare, manipulează societatea în direcţia în care vrea numai el. Încearcă să facă propria lui ideologie, nu ştiu cum să spun exact”, a adăugat ieşeanul.

Întrebat dacă consideră că AUR este un partid extremist, Lucian H. a răspuns „cu siguranţă, da”. „Este un pericol foarte mare, sunt curios cum va fi afectată imaginea României pe plan internaţional din cauza lui”, a mai spus tânărul.

George Simion: „E bine să fim judecaţi după fapte, nu după vorbe”

Contactat marți seară, liderul AUR, George Simion, a reacţionat la acuzaţiile făcute de către bărbatul care l-a stropit cu cerneală.

„E bine să fim judecaţi după fapte, nu după vorbe. Iar ce spune el, faptul că fac circ, ei care au aruncat cu cerneală într-un lider de partid. Asta este o gândire tipic useristă, şi înţeleg că au fost manipulaţi de propaganda marxisto-globalistă. Le puteţi oferi numărul meu şi, dacă se vor gândi să-şi ceară scuze pentru gestul reprobabil pe care l-au făcut, voi lua în considerare că trebuie să-i iert, pentru că nu ştiu dacă merită să ajungă acest om pentru acest gest în închisoare”, a declarat George Simion.

Totuși, imediat după incident liderul AUR spunea că nu va depune plângere împotriva bărbatului care l-a atacat cu cerneală în Piața Unirii din Iași, în timpul unui eveniment organizat de Ziua Unirii chiar de formațiunea pe care o conduce.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult