Cum putem evita infectarea cu tulpina Omicron, în perioada sărbătorilor de iarnă. Sfaturile medicului Adrian Marinescu

Cum putem evita infectarea cu tulpina Omicron, în perioada sărbătorilor de iarnă. Sfaturile medicului Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală
Publicat: 20/12/2021, 21:37

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală, a oferit câteva sfaturi pentru români, în contextul în care varianta Omicron se răspândește rapid. Mai precis, cum putem să ne ferim de infectare, în perioada sărbătorilor de iarnă.

El face apel la prudență şi recomandă românilor care merg în vizită de Sărbători să se testeze sau dacă se poate să limiteze interacțiunile lungi pentru că trebuie să fim realiști că suntem încă în pandemie.

„Este important să luăm în calcul că riscul de infectare este mare. După doi ani avem suficientă experienţă noi toţi să ştim că de sărbători interacțiunile duc la un risc mare de infectare. Cred că am discutat şi în sărbătorile trecute, în momentul în care facem testarea ori că apare o simptomatologie minimă şi atunci ne putem gândi că este infecția cu SARS-CoV-2, ori că o gândim preventiv ar putea clar să ne ajute”, a explicat medicul, la Antena 3.

Dr. Marinescu a ținut să precizeze, că dacă vom limita infectarea, nu înseamnă că o să dispară virusul.

„În afară de testare ar trebui să şi prevenim interacțiunile că este clar că dacă vor fi interacțiuni cu un număr mare de persoane extinse va fi un risc mare de infectare. Bine dacă avem aceste rezervări şi nu presupun interacțiuni importante şi ne luăm nişte măsuri riscul este mai mic, astfel trebuie să ştim că există. Şi chiar dacă tradiția este de a avea interacțiuni cu ceilalți trebuie să fim realiști pentru că suntem în pandemie. După Anul Nou este clar că va fi riscul să crească infectările, nu înseamnă că vor fi şi severe”, a mai spus directorul medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală.

El a amintit ce s-a întâmplat în valul 4, eu explozia de noi cazuri de infectare, într-un timp foarte scurt.

„Cred că nimeni nu îşi mai dorește să mai ajungă la situaţii complicate. Poate că la anul viitor vom reuși să avem sărbători aşa cum eram obișnuiți înainte de pandemie”, a afirmat medicul Adrian Marinescu.

Anul 2022, în viziunea medicului Adrian Marinescu: „Vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire”

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală, a precizat joi, tot la Antena 3, că anul 2022 va fi unul echilibrat, cu măsuri mult mai uşoare în ce priveşte criza COVID şi vom învăţa ce înseamnă convieţuirea cu virusul.

Cât priveşte virusul Sars CoV-2, medicul infecţionist este de părere că acesta nu va dispărea, însă vor fi puţine cazuri, vom învăţa să trăim cu el, asemeni virusului gripal.


Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase