Cum s-a păcălit un hoț din Napoli care a amenințat cu pistolul și a jefuit un turist elvețian. Napoletanii sunt indignați că astfel de incidente le vor alunga turiștii

Cum s-a păcălit un hoț din Napoli care a amenințat cu pistolul și a jefuit un turist elvețian. Napoletanii sunt indignați că astfel de incidente le vor alunga turiștii
Publicat: 21/07/2022, 18:35

Un turist elvețian care savura o cafea la o terasă din Napoli a avut parte de un carusel de emoții după ce a fost amenințat cu un pistol și jefuit de ceasul pe care îl purta la mână. La scurt timp hoțul a venit cu obiectul furat și i l-a returnat victimei.

Doi turiști elvețieni stăteau confortabil în Café Monide din Piazza Trieste e Trento, în centrul istoric al orașului Napoli, când, brusc, un bărbat a apărut în spatele lor. Acesta le-a pus un pistol la gâtul celor doi bărbați și a furat ceasul unuia dintre turiști înainte de a fugi.

El s-a întors puțin mai târziu pentru a returna obiectul dorinței proprietarului său. „Hoțul a crezut că este vorba despre un Richard Mille care ar putea valora sute de mii de euro. În realitate, nu era foarte valoros, așa că l-a returnat”, au declarat operatorii restaurantului.

Aceștia nu numai că au contactat poliția, dar i-au trimis înregistrarea video și lui Francesco Emilio Borrelli. Politicianul local al Verzilor a distribuit clipul pe Facebook pentru a denunța insecuritatea care domnește în Napoli. „Acest lucru se întâmplă chiar în centrul istoric! Hoții, înarmați, fac un raid la doar câțiva metri de secția de poliție. Dacă turistul nu ar fi făcut jocul, s-ar fi putut sfârși într-o dramă”, a criticat politicianul Verzilor.

În Napoli, criminalitatea face ravagii de mult timp și nu se limitează la suburbii sau la așa-numitele „zone cu probleme”. Borrelli afirmă: „Turiștii par a fi victimele preferate ale infractorilor, după cum puteți vedea. Fenomenul a scăpat de sub control. În curând vor fi și morți!”

Deputatul consiliului regional și fost jurnalist subliniază că, deși, teoretic, zona este supravegheată video, în realitate acest lucru se întâmplă deseori. Cu toate acestea, imaginile din cafenea au imortalizat furtul. ‘Ați returnat ceasul pentru a evita o condamnare pentru un obiect de o valoare atât de mică. Acest lucru dovedește că sunt foarte bine organizați și că sunt familiarizați cu legea”, a conchis Borrelli, potrivit știrileprotv.

Difuzarea videoclipului a provocat o avalanșă de comentarii din partea napoletanilor, care s-au arătat foarte indignați de filmuleț. „Se poate vedea din lentoarea acțiunilor lor cât de intangibili se simt. Poate că știu chiar și unde se află vehiculele de patrulare”, a criticat un utilizator. „Ce rușine! Mai ales acum, când încet-încet avem din nou turiști, astfel de videoclipuri îi vor împiedica să vină la Napoli”, se teme un altul. Unii fac apel la sensibilizarea turiștilor, în timp ce alții spun că este deja prea târziu: „Poliția a pierdut controlul în Napoli”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului