Salata de vinete este unul dintre cele mai declicioase preparate de vară. Iată ce trebuie să știi despre coacerea lor, pentru a obține un preparat gustos.
Astfel, pentru a avea un gust mai bun, se recomandă coacerea vinetelor direct pe flacăra aragazului. Acestea sunt coapte în momentul în care încep să se cojească și să se înmoaie, ca și când ar fi dezumflate. Le poți apăsa ușor cu degetul pentru a le verifica.
Apoi, vinetele se pun într-o pungă cu închidere ermetică și se sigilează bine. Se lasă condensul să acționeze asupra lor. După 5-10 minute, acestea pot fi scoase din pungă. Coaja se va curăța mult mai bine.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
După ce ai copt vinetele, după metoda recomandată, le-ai curățat, scurs și tocat mărunt, poți să începi să încorporezi uleiul, amestecând cu o lingură de lemn, precum la maioneză. Se adaugă apoi, sarea și piperul, puțină zeamă de lămâie și ceapa tocată mărunt. Apoi, se lasă vinetele să se răcească, vreme de o oră. Cu această cantitate, poți obține patru porții de salată de vinete.
Pentru o salată de vinete delicioasă, este important să alegi correct vinetele. Ele trebuie să aibă coaja lucioasă și o textură puțin moale. De asemenea, este important să scurgi bine vinetele înainte de prepararea salatei, deoarece acel lichid le poate da un gust amărui. Iar pentru a preveni riscul ca vinetele să se oxidenze, este important să folosești un toctător sau un bătător de lemn, plastic sau ceramică, evitându-le pe cele din metal.
CITEȘTE ȘI: