Cum să optimizezi spațiul disponibil într-un plan de găzduire web ieftină

Cum să optimizezi spațiul disponibil într-un plan de găzduire web ieftină
Cum să optimizezi spațiul disponibil într-un plan de găzduire web ieftină
Publicat: 14/05/2021, 15:19

Daca vei achizitiona un plan de gazduire web ieftina, vei observa faptul ca ti se acorda un spatiu de stocare redus. Acesta va sustine toate fisierele din CMS, precum si elementele CSS sau cele ce tin de HTML. Pentru o pagina de prezentare sau un blog personal cu articole, s-ar putea sa n-ai nevoie de multe resurse.

Pe de alta parte, atunci cand traficul incepe sa creasca, lucrurile se schimba. Cu cat sunt prezente mai multe poze si alte tipuri de continut care necesita o cantitate mai mare de resurse, cu atat te vei apropia mai repede de limita stabilita. Iata ce ai de facut pentru a preveni acest eveniment!

Sterge modulele care nu sunt necesare

Modulele aditionale genereaza foarte multe date pe serverul de gazduire web ieftina pentru a ramane active. Pe langa asta, actiunile acestora pot crea fisiere si foldere mari. Spre exemplu, un plugin de backup salveaza toate datele direct in panoul de bord. Acesta este un dezavantaj, in special in cazul in care detii versiuni multiple ale copiilor de rezerva. Descarca-le pe computer si sterge apoi modulul. De asemenea, dezinstaleaza si ceea ce nu mai folosesti. Atunci cand ai adaugat prea multe pluginuri, sunt sanse mari sa apara brese de securitate sau erori in pagini. Se poate sa existe inclusiv doua programe care nu sunt compatibile, acestea cauzand apoi o experienta neplacuta pentru utilizatori.

Modifica dimensiunile fisierelor media

Daca iti place sa scrii articole detaliate, probabil folosesti si imagini pe serverul de gazduire web ieftina. Acestea pot insa incetini viteza de incarcare si iti consuma resursele rapid. De aceea, incearca sa modifici dimensiunile fotografiilor inainte de publicare. Daca ai postat deja foarte multe, foloseste un plugin pentru a te ocupa de aceasta sarcina. Un alt lucru pe care-l poti face este sa instalezi incarcarea lazyload, care afiseaza elementele doar atunci cand ajung vizibile pe ecranul utilizatorilor.

Continutul video poate fi incarcat pe YouTube. Exista si platforme speciale pentru materiale audio, cum ar fi SoundCloud. Acestea ofera posibilitatea de a distribui materialele in alt website prin intermediul codului embed. Postarea in alte locuri te va ajuta si sa ajungi la un numar mai mare de persoane.

Elimina continutul vechi

Majoritatea proprietarilor de website-uri au tendinta de a lasa tot continutul postat. Din pacate, acest lucru duce in timp la acumularea multor elemente care ocupa spatiul inutil in serviciul de gazduire web ieftina. Spre exemplu, pot exista comentarii de tip SPAM, emailuri de luni de zile, teme nefunctionale si fisiere media neafisate. Ca sa le elimini, este necesara o analiza detaliata a bazei de date. O strategie mai drastica pe care o poti lua este sa stergi in intregime ceea ce ai publicat pana acum. Creeaza un fisier backup doar cu ceea ce vrei sa pastrezi si restul datelor vor fi distruse definitiv.

Ce sa faci daca nu detii suficient spatiu pe disc?

Daca niciunul dintre sfaturile de mai sus nu te ajuta sa maresti semnificativ spatiul disponibil, atunci inseamna ca a venit momentul sa achizitionezi un plan de gazduire web ieftina nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase