Cum să scapi cel mai rapid de durerile de dinți

Cum să scapi cel mai rapid de durerile de dinți
Publicat: 08/06/2021, 16:54

Atunci când te confrunți cu dureri de dinți este indicat să mergi cât mai repede la un cabinet stomatologic. De multe ori, afecțiunile dentare provoacă disconfort și pot apărea când ne e lumea mai dragă: când vorbim, când bem sau mâncăm ceva,sau atunci când dormim.

Ei bine, odată cu dezvoltarea stomatologiei au evoluat și tratamentele împotriva durerilor de dinți, iar acestea trebuie să reprezinte o prioritate atunci când vrem să ne păstrăm dantura sănătoasă. De asemenea, vizitele periodice la dentist, chiar și realizarea unei igienizări profesionale de către acesta, te poate scăpa de diverse probleme dentare pe viitor. Cu cât previi afecțiunile dentare din timp, cu atât ești mai ferit de diverse urgențe stomatologice.

Durerile de dinți sunt de mai multe feluri, fie cauzate de o simplă carie, fie de o infecțiesau de un traumatism dentar. Indiferent de cauza acestora sau de felul cum se manifestă durerea, prezența la un cabinet de medicină dentară este absolut necesară.Tratarea durerilor încă din stadiul incipient te ajută să ai o dantură curată și sănătoasă întreaga viață. Datorită noilor tehnologii din zilele noastre utilizate în domeniul stomatologic, tratamentele durerilor de dinți sunt mult mai eficiente și mai sigure. E bine să știi că există tratamentul cu laser și este considerat un fel de terapie a durerii. Această tehnică modernăeste cel mai des folosită de către medicii specialiști și reprezintă o metodă inovatoare care oferă tratamente rapide și foarte ușor de tolerat, indiferent de afecțiunea dentară. Ce se întâmplămai exact în timpul tratamentului cu laser dentar? Durerea este eliminată și redusă cu ajutorul unei energii luminoase emise de către laser, ajutând, în același timp, la vindecarea mult mai rapidă a gingiei.

Cu toate acestea, pentru a evita durerile de dinți este bine să respecți o igienă orală corespunzătoare și vizitele regulate de cel puțin două ori pe an la medicul dentist. Iată ce trebuie să faci acasă pentru a preveni problemele orale.

1. Spală-te pe dinți după fiecare masă

Periajul dentar de două ori pe zi, dimineața și seara, te ajută să previi apariția durerilor de dinți. Medicii dentiști recomandă utilizarea unei periuțe cu perii moi sau medii pentru a realiza un periaj dentar corect și fără dureri. Durata acestuia trebuie să fie de aproximativ 2 minute, iar mișcările trebuie realizate ușor, de la gingie spre marginea dintelui, niciodată invers. De asemenea, atunci când ai trecut printr-o răceală sau dacă ai avut o infecție la nivelul cavității orale este recomandat să schimbi periuța imediat ce problema a trecut.

2. Folosește mijloacele auxiliare de curățare

Folosirea aței dentare și a apei de gură te ajută să ai o dantură curată și previne apariția cariilor dentare sau a bolii parodontale. Conform Medical NewsToday, ața dentară îndepărtează cu ușurință resturile alimentare dintre dinți, iar apa de gură îți ține sub control sănătatea întregii cavități bucale. În plus, utilizarea dușului bucal este foarte benefică pentru dantura ta, oferindu-ți o respirație mult mai proaspătă.

3. Curăță limba în fiecare seară

Pe lângă periajul dentar și mijloacele auxiliare de îngrijire a danturii tale este bine să folosești și un dispozitiv special de curățare pentru limbă. Cu ajutorul acestuia îndepărtarea bacteriilor de pe suprafața limbii se vor elimina rapid.

4. Consumă alimente sănătoase

O nutriție echilibrată, bogată în calciu și vitamine, te ajută să-ți menții dantura sănătoasă și te ferește de apariția durerilor de dinți. Printre alimentele care îți asigură sănătatea danturii se numără: fructele și legumele proaspete, lactatele sau ceaiurile verzi și negre. Se spune că cel mai bun prieten al dinților este calciul. Acesta întărește smalțul dentar și te ajută să ai o dantură lipsită de dureri.

5. Bea multă apă

Consumă 2 litri de apă, în fiecare zi, deoarece îți stimulează creșterea nivelului de salivă. Totodată, apa este un factor principal de protecție a dinților și mai ales asmalțului dentar.

În completarea celor 5 pași de mai sus, dentiștii recomandă și ședințe periodice, odată la 6 luni, de profilaxie dentară. Aceasta presupune curățarea danturii printr-undetartraj profesional de către medicul stomatolog, dar și o verificaremai amănunțită a posibilelor aparații de carii dentare sau a bolii parodontale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?