Cum scapi de umeazeala de pe ferestrele de tip termopan. De ce transpiră acestea iarna

Cum scapi de umeazeala de pe ferestrele de tip termopan. De ce transpiră acestea iarna
Foto: Pexels.com
Publicat: 03/12/2022, 16:09
Actualizat: 03/12/2022, 16:10

Umezeala din case în timpului sezonului rece este o problemă cu care multă lume se confruntă, iar geamurile care transpiră, udând chiar și pervazul ferestrei pot fi un real disconfort. 

Ferestrele (mai ales în cazul celor termopan, care se închid etanș) se umezesc foarte tare dion cauza condensului, atunci când temtemperaturile din exterior scad, iar în casă este cald. Mai mult, acesta se poate produce atunci când există umeazeală în casă (uscat rufe, gătit, făcut duș cu apă fierbinte).

Cum rezolvi problema?

În bucătărie este indicat este să achiziționezi o hotă de bună calitate pe care să o folosești atunci când gătești sau să ții un geam deschis în timp ce pregătești mâncarea. În caz contrar, condensul va ajunge pe pervaz și există riscul de mucegai.

În baie, după ce ai făcut un duș fierbinte sau o baie, nu lăsa ușa deschisă. Un ventilator care asigură circulația aerului este de ajutor, la fel și eliminarea articolelor textile ude din încăpere, iar dacă ai fereastră la baie, nu ezita să o deschizi chiar și atunci când afară este foarte frig!

În dormitor și sufragerie, asigură-te că perdelele și draperiile se află la cel puțin 15 cm de geam, pentru a permite circulația aerului. În plus, toate camerele ar trebui să fie aerisite în fiecare zi.

Mai mult decât atât, poți urca temperatura ambientală cu câteva grade pentru a încălzi suficient sticla geamului, iar condensul va fi redus la minim. Iar dacă mai ai o problemă cu umezela din casă, atunci poți cumpăra un dispozitiv care să reducă umiditatea din aer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase