Cum se amuză MAI la o zi după ce aplicațiile Facebook, Whats App și Instagram au picat în întreaga lume

Cum se amuză MAI la o zi după ce aplicațiile Facebook, Whats App și Instagram au picat în întreaga lume
Aplicațiile Facebook au picat în întreaga lume, luni seară. Imagine: Shutterstock
Publicat: 05/10/2021, 15:19
Actualizat: 05/10/2021, 15:22

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina de Facebook o postare umoristică în care apar doi polițiști care țin în mâini aparate etilotest, cu mesajul: „singura aplicație care nu pica niciodată”. Postarea vine după ce aplicațiile Facebook, WhatsApp şi Instagram au încetat să funcționeze, vreme de câteva ore, la nivel mondial.

O avalanșă de glume ale internauților au început să circule în mediul online, la o zi după ce aplicațiile Facebook Inc. au picat în lumea întreagă, iar utilizatorii nu au mai putut să le acceseze de pe niciun dispozitiv.

Iată versiunea MAI:

Cel mai tare s-au amuzat cei de la Twitter, aplicația concurentă Facebook, care au scris: „Vă salută, practic, pe toți!” – cu referire la faptul că Twitter rămăsese singura rețea-gigant încă funcțională.

Pană Facebook la nivel mondial

Rețelele Facebook, WhatsApp şi Instagram – toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură a Facebook Inc., a miliardarului american Mark Zuckerberg – au încetat să mai funcționeze, la nivel mondial, luni, în jurul orei 18.00 (ora României).

Platformele de socializare au redevenit operașionale, pe rând, în cursul nopții de luni spre marți.

Doua surse din interiorul echipei de securitate a companiei au comentat pentru New York Times cauzele acestei crize.

Potrivit sursei citate, exista posibilitatea ca intreruperea serviciilor la nivel glosa fi fost provocata de un atac cibernetic. Declaratiile au fost facute la adapostul anonimatului, deoarece nu au fost autorizate sa vorbeasca public.

Mai mult, angajatii gigantului spun ca tehnologia din spatele aplicatiilor afectate este suficient de diferita pentru ca un atac sa nu le afecteze simultan. Un fost angajat al Facebook face dezvăluiri și condamnă compania ca fiind periculoasă: încurajează discursul de ură pentru a obține profit.

Mark Zuckerberg a pierdut 6,6 miliarde de dolari din cauza faptului că aplicațiile nu au funcționat ore în șir, ajungând pe locul șase în clasamentul miliardarilor Forbes.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, Evenimentul zilei și Adevărul. În 2007 a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism.citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase