Cum va fi vremea de Florii și Paște, în 2022. Meteorologii nu au vești prea bune pentru perioada următoare

Cum va fi vremea de Florii și Paște, în 2022. Meteorologii nu au vești prea bune pentru perioada următoare
FOTO - Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 14/04/2022, 17:43
Actualizat: 14/04/2022, 17:46

Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil, de Florii. Vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat joi, la Antena 3, cum va fi vremea în perioada următoare.

„Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22-23 de grade Celsius, mâine (vineri, 15 aprilie-n.r.) vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius. Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14-15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie”, a precizat ea, la Antena 3.

Vor fi înnorări, mai ales în partea de vest, centru, nord și nord-est a țării, iar duminică valorile de temperaturi vor scădea în majoritatea regiunilor. De asemenea, sunt așteptate precipitații pe arii extinse.

Temperaturile se vor situa, în general, între 2 și 12 grade Celsius, iar minimele între -3 și până la 5 grade Celsius, inclusiv în Capitală.

Temperaturi maxime, în intervalul 14-17 aprilie

  • Joi, 14 aprilie: 21-22 de grade Celsius;
  • Vineri, 15 aprilie: 23-24 de grade Celsius;
  • Sâmbătă, 16 aprilie: 22-23 de grade;
  • Duminică, 17 aprilie doar 7-8 grade Celsius.

Săptămâna viitoare va debuta prin valori de temperaturi ce vor caracteriza o vreme rece mai ales în regiunile extracarpatice, pentru că începutul săptămânii și mai ales primele două zile din nou valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade Celsius.

Miercuri, joi și vineri vor fi din nou temperaturi ce vor depăși 18-19 grade Celsius, în partea de sud-vest a țării.

„Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea, de asemenea, temperaturi cuprinse între 10 până la 18-19 grade Celsius”, a mai spus  directorul ANM.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult