Cum va fi vremea de Revelion în București. Vești bune pentru cei care petrec Anul Nou 2022 în stradă

Cum va fi vremea de Revelion în București. Vești bune pentru cei care petrec Anul Nou 2022 în stradă
Orașul Brașov de Revelion. Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 30/12/2021, 09:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru primele zile ale noului an, iar veștile sunt bune pentru cei care intenționează să petreacă Revelionul în aer liber.

Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se va menține normală pentru această perioadă a anului, iar temperaturile de Revelion vor fi chiar ușor mai mari decât cele obișnuite.

Meteorologii ANM au publicat prognoza defalcat pe opt regiuni. Cei care locuiesc sau merg să petreacă Revelionul la munte trebuie să știe că pe 30 și 31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de zero grade. Ulterior, temperaturile vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade, în perioada 7 -9 ianuarie.

Minimele din timpul nopții vor avea o evoluție termică similară, astfel că în 30 și 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade. Temperaturile vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vremea în Banat

Potrivit ANM, în ultimele zile din 2021, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada 30 decembrie – 5 ianuarie 2022, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie 2022.

Meteorologii arată că o evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește ușor până spre 4 grade în 1 ianuarie 2022. Ulterior, tendința temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie, în 1 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade până în 9 ianuarie Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și din 2 până în 9 ianuarie.

Cât de cald va fi în Crișana

ANM prognozează că temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade, în medie, spre valori de 8 grade în perioada 31 decembrie 2021- 3 ianuarie 2022. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până spre 9 ianuarie.

Minimele vor avea un parcurs similar, astfel că temperaturile vor crește de la -2 grade spre medii de 2-3 grade în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în 30 decembrie, apoi în intervalul 2- 9 ianuarie.

Temperaturi pozitive în Transilvania până la sfârșitul anului

De la o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade la finalul anului 2021, se va ajunge, treptat, la 6…7 grade în 3 ianuarie 2022. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât până spre 9 ianuarie vor fi în medie 1…2 grade.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel că media minimelor va crește ușor de la -1 grad până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie. Apoi, vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în 8 și 9 ianuarie 2022.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în 30 și 31 decembrie, apoi și în perioada 3 -9 ianuarie 2022.

Vremea se va răci în Maramureș

Meteorologii estimează că vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3…4 grade pe 30 decembrie până spre 6 grade, în medie, în 03 ianuarie 2022. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1…2 grade.

În mod similar, temperaturile minime vor crește de la -4 grade, în medie, spre 2 grade în perioada 1 – 3 ianuarie 2022, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistreze, în medie, -4…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

Temperaturi în creștere în Moldova

Temperaturile din timpul zilei vor crește semnificativ, de la -2 grade, în medie, până spre 6 grade în zilele de 2 și 3 ianuarie 2022. Ulterior, tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel că media minimelor va crește de la -5 grade spre 1…2 grade în 3 ianuarie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată din 30 decembrie 2021.

Vremea se răcește în ianuarie în Dobrogea

Din 30 decembrie, cu variații în general ușoare de la o zi la alta, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5…6 grade, în medie, spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie 2022. Ulterior datei de 3 ianuarie, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a zero grade până spre medii de 2…3 grade în perioada 1 -6 ianuarie 2022, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până spre 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în 30 decembrie 2021.

10 grade Celsius în Muntenia în primele zile ale anului viitor

Potrivit prognozei meteorologilor, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2…4 grade spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 și 4 ianuarie 2022. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că între 7 și 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade.

Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel că media minimelor va crește de la -1 grad, în medie, spre 2 grade în perioada 1 -4 ianuarie 2022, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade până pe 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare pe 30 decembrie 2021 și în 4 ianuarie 2022.

În Oltenia, temperaturi de 8 – 9 grade între 31 decembrie  și 3 ianuarie

Temperaturile vor crește de la 2 grade, în medie, spre 8…9 grade în perioada 31 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 -9 ianuarie, media maximelor va ajunge la 4…5 grade.

În 30 decembrie, minimele nu vor varia și se vor situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022. Ulterior, până pe 9 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Ducesa de Sussex a dezvăluit primul produs din brandul său American Riviera Orchard