Dacia Spring, la plimbare pe străzile din România. Cum se descurcă prima mașină electrică românească, fabricată în China (VIDEO)

Dacia Spring, la plimbare pe străzile din România. Cum se descurcă prima mașină electrică românească, fabricată în China (VIDEO)
Merită să treci la o mașină electrică
Publicat: 01/04/2021, 13:48

Mașina electrică Dacia Spring a venit să testeze străzile din România. Este sub brand românesc, dar fabricată exclusiv în China.

Comenzile din primele două zile au atins un nivel similar cu vânzările mașinilor electrice din 2019 și 2020, scrie digi24.ro.

Au fost peste 4.000 de comenzi, dar numai 700 s-ar putea livra în acest an.

Realizatorul „La Volan”, Bogdan Mirică, a testat mașina electrică și vine cu primele impresii.

Cât va costa Dacia Spring în România

Modelul va fi vândut în România la prețuri cuprinse între 16.800 și 18.100 de euro și are o autonomie de 230 de kilometri, conform ciclului WLTP și de 305 kilometri, conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

Dacia Spring. Cum poate fi cumpărat autoturismul cu doar 7.700 de euro

Dacia Spring, prima mașină electrică a producătorului de la Mioveni, poate fi acum rezervată de români. Dacia a deschis sâmbătă, 20 martie, precomenzile pentru Dacia Spring, care a devenit oficial și cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Cum arată Dusterul modificat de nemți! Galerie FOTO cu mașina românească pentru care germanii cer acum 24 de mii de euro!

Nemții au modificat Dacia Duster, modelul Prestige, pe care au montat, printre altele, bandouri laterale și praguri! Mașina, Dacia Duster Carpoint Edition, a fost scoasă la vânzare la prețul de 24 de mii de euro!

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase