Dacia Spring, primul model electric al producătorului, poate fi rezervat de astăzi. Cum poate fi cumpărat autoturismul cu doar 7.700 de euro

Dacia Spring, primul model electric al producătorului, poate fi rezervat de astăzi. Cum poate fi cumpărat autoturismul cu doar 7.700 de euro
Dacia Spring, primul model electric al producătorului, poate fi rezervat de astăzi. Cum poate fi cumpărat autoturismul cu doar 7.700 de euro. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20/03/2021, 18:24

Dacia Spring, prima mașină electrică a producătorului de la Mioveni, poate fi acum rezervată de români.

Dacia a deschis sâmbătă, 20 martie, precomenzile pentru Dacia Spring, care a devenit oficial și cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Din cauza interesului mare, însă, site-ul companiei s-a confruntat cu probleme, notează economedia.ro.

Utilizatorii de pe forumuri au atras atenția că site-ul de precomenzi nu a mai funcționat începând cu ora 14:00 și au existat numeroase erori, inclusiv retragerea banilor fără a primi o confirmare.

Dacia a venit ulterior cu precizări, spunând că întâmpină dificultăți, dar lucrează la rezolvarea lor.

„Ne bucurăm că Noua Dacia Spring v-a atras atenția și suntem încântați să vedem cât de interesați sunteți de noul model! În acest moment întâmpinăm dificultăți tehnice în ceea ce privește precomenzile, însă cunoaștem situația și ne grăbim să o rezolvăm! Rămâneți aproape!”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Dacia.

Rezervarea mașinii este gratuită, iar opțional pot fi adăugate și cabluri de încărcare rapidă.

De asemenea, celor care precomandă li se blochează pentru 14 zile suma de 99 de euro.

Aceștia primesc ulterior un cod pe e-mail, cu care pot merge la agentul Dacia pentru întocmirea bonului de comandă.

Dacă persoana nu se prezintă în 14 zile, cei 99 de euro sunt deblocați, iar precomanda este anulată.

Dacia Spring poate fi cumpărată cu doar 7.700 de euro!

Potrivit sursei citate, Dacia Spring se poate achiziționa în România cu doar 7.700 de euro. Prețul este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale.

Prima este ca achiziția să se facă prin „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro.

Cea de-a doua este ca, la schimb, să fie casat și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începe de la 16.800 de euro, dar poate ajunge și la 18.100 de euro.

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea «Comfort Plus» a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclus)”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Care sunt caracteristicile modelului?

Dacia Spring are un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Primele mașini Dacia Spring vor începe să fie livrate din luna septembrie a acestui an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase