Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, plângere penală împotriva lui Vlad Voiculescu, președintele USR București

Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, plângere penală împotriva lui Vlad Voiculescu, președintele USR București
Foto: Facebook
Publicat: 23/02/2023, 14:50
Actualizat: 23/02/2023, 16:26

Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, anunță că depune plângere penală, pentru „presiune politică”, împotriva lui Vlad Voiculescu, liderul USR București, pentru declarațiile acestuia din urmă la adresa sa.

„Domnule Vlad Voiculescu,

Prin postarea referitoare la mine pe care ați realizat-o ieri seară, pe o rețea de socializare, încercați, contrar oricăror principii ale statului de drept, să realizați o presiune politică de neacceptat din partea unui politician care se consideră democrat.

Acest tip de intervenție, încercarea unui politician că dumneavoastră de a cere superiorilor mei politici să intervină asupra mea, pentru că am fost citat că martor, într-un dosar de justiție, este condamnat public și legal, oriunde în lumea civilizată, în care pretindeți că ați și lucrat și studiat.

Și dumneavoastră, la fel că Primarul Clotilde Armand, încălcați prevederile art. 272, Cod Penal, articol care se referă la influențarea declarațiilor unui martor”, transmite Dan Podaru.

„Ce ar trebui să facă superiorii mei politici și sunt convins că nu o vor face, să îmi ceară să încalc legea și să nu mă prezint la un proces? Va asigur că asta nu se va întâmplă. Dar postarea dumneavoastră este o formă de presiune ce trebuie condamnată drastic de întreagă societate românească, dacă avem pretenția de a ne democratiza real.

Prin ceea ce afirmați în postare, dumneavoastră va adresați superiorilor mei ierarhici pe linie de partid, cu scopul că aceștia să îmi blocheze declarațiile și reacțiile și să mă oblige să încalc o lege.

Vă reamintesc faptul că articolul 311, Cod Procedura Civilă, îi da instanței posibilitatea de a dispune citarea și ascultarea unor martori, iar articolul 313, Cod Procedura Civilă, îi permite instanței să emită mandate de aducere împotriva unui martor care nu se prezintă dacă este citat.

Domnule Vlad Voiculescu, unde în lumea asta mare, în orice stat de drept, se întâmplă astfel de acțiuni că cea pe care o realizează Primarul Clotilde Armand împotriva mea sau dumneavoastră, prin postarea pe care ați afișat-o?

Domnule Vlad Voiculescu, necunoașterea legii nu va exonerează de efectele ei.”, explică Podaru.

„Politica pumnului în gură”

„Revenind, vă transmit faptul că acțiunea dumneavoastră se încadrează în “politica pumnului în gură”, politică foarte asemănătoare cu practicile foarte bine cunoscute ale Partidului Comunist Român și, în general, ale partidelor totalitare.

Pentru a informa publicul într-o manieră corectă, va reamintesc faptul că, în anul 2020, Consiliul Local al Sectorului 1 a realizat o HCL, cea cu numărul 293/15.12.2020, prin care au fost numiți o serie de Consilieri pentru compunerea Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale dintre Sectorul 1 al Municipiului București și compania Romprest. În cadrul acestei Comisii, în urmă votului democratic realizat la nivelul Comisiei, am fost ales Președinte al acesteia. În calitatea de președinte al comisiei, am prezidat și coordonat toate întâlnirile Comisiei și toate întâlnirile pe care Comisia și alți reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului le-au realizat în acea perioada cu reprezentanții companiei de salubritate.

Trebuie să înțelegeți că această este poziția (cea de Președinte al Comisiei) din care eu înțeleg că am fost propus că martor. În consecință, este evident faptul că acest conflict de interese la care va referiți nu există, iar declarația dumneavoastră calomnioasă va fi taxată în instanța. Am obligația, că Președinte al Comisiei Mixte și Consilier Local, să mă supun legilor și să spun întotdeauna doar adevărul.”, mai scrie consilierul.

Vlad Voiculescu, vizat de o plângere penală

„Vă pun o întrebare: USR poate face plângeri penale și procese oricui, dar nimeni nu se poate atinge de politicienii USR?

Prin prezența, va anunț că și împotriva dumneavoastră voi face o plângere penală, pentru acest tip de acțiune ilegală, imorală, hartuitoare și nedemocratică pe care o realizați prin postarea de ieri.

Este cazul că USR București să se ocupe, într-o manieră serioasă, de situația de criză pe care Primarul Clotilde Armand a generat-o la nivelul Sectorului 1 și să nu influențeze, sub nicio formă, acțiunile justiției.”, anunță Dan Podaru.

Vlad Voiculescu Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO

Ce a scris Vlad Voiculescu pe Facebook

„Ca președinte al USR București, în ciuda unei istorii personale care ar îndreptăți pe oricine să aibă zero încredere în PNL, am ales să respect votul bucureștenilor și să am o colaborare constructivă cu președintele PNL București Ciprian Ciucu cât și un dialog constructiv cu președintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja.

Semnalez însă un lucru grav care se întâmplă astăzi în procesul în care Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand a cerut rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare Romprest. Astăzi la ora 15.00 la Tribunalul București, avocații companiei Romprest au solicitat audierea ca martor a unuia dintre consilierii locali ai PNL Sector 1 !

Nu agreez acuzațiile aruncate paușal asupra unui întreg partid dar cu siguranță nu este în atribuțiile unui consilier local să devină apărătorul unei firme private.

Atac la adresa lui Dan Podaru

Având în vedere că același domn Dan Podaru – consilier PNL Sector 1 – a avut în mod repetat în Consiliul Local S1 multiple poziții vădite în favoarea Romprest, o suspiciune rezonabilă se transformă într-un conflict de interese pe care îl semnalez public și față de care sper că partidul din care face parte va acționa, dacă nu vrea să fie de-a dreptul apărătorul intereselor Romprest (și nu ale cetățenilor) în București.”, a transmis liderul USR pe rețeaua de socializare.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?