Dani Mocanu a fost trimis în judecată după bătaia din benzinărie. Care sunt acuzațiile

Dani Mocanu a fost trimis în judecată după bătaia din benzinărie. Care sunt acuzațiile
Sursa foto: Facebook
Publicat: 15/11/2022, 17:07

Manelistul Dani Mocanu, fratele acestuia, dar și alte persoane care au participat la o bătaie într-o benzinărie din Pitești, au fost trimiși în judecată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș îi acuză pe aceștia de tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat al instituției, ancheta penală a fost finalizată, astfel că a fost dispusă trimiterea în judecată a patru inculpați, după cum urmează:

  • un inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor; tulburarea ordinii şi liniştii publice; lovire sau alte violenţe, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal; art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;
  • un inculpat, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 44, al. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal (în sarcina acestui inculpat s-a reţinut săvârşirea faptelor în stare de pluralitate intermediară şi în termenul de supraveghere stabilit de instanţă, acesta fiind condamnat anterior la pedeapsa de 9 luni închisoare, cu executare, prin hotărâre definitivă a unei alte instanţe de judecată);
  • un inculpat, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tulburare a ordinii si liniştii publice şi lovire sau alte violente, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 371 Cod penal şi art. 193 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.;
  • un inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii si liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal.

Dani Mocanu și fratele său sunt cercetați după o bătaie ce a izbucnit în noaptea de 18-19 august într-o benzinărie de la ieșirea din Pitești.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică.

În urma scandalului, victima a suferit o fractură de craniu și încă este internată la Spitalul Județean Argeș.

Dani şi Nando Mocanu se întorceau din Italia, iar pe numele lor erau emise deja mandate de aducere la audieri aşa că la aterizare au fost aşteptaţi de poliţişti.

Ei au fost luaţi de pe Aeroportul Otopeni şi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Dani Mocanu, familiarizat cu sancțiunile

Dani Mocanu a fost implicat în mai multe scandaluri în ultima vreme. La sfârşitul lunii iulie, el a fost ţinta unor percheziţii ale Poliţiei, într-un dosar de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce manelistul ar fi ameninţat un bărbat cu un cuţit, într-un club.

El a fost atunci audiat şi lăsat în libertate pe durata cercetărilor.

Dani Mocanu are un cazier destul de stufos.

În urmă cu cinci ani, acesta a fost acuzat de către DIICOT de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul este încă pe rolul Tribunalului Dâmbovița.

De asemenea, Mocanu mai este cercetat în încă două dosare nefinalizate de către polițiști și procurori, pentru cruzimi împotriva animalelor și amenințare, tulburarea ordinii publice, port de obiecte periculoase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase