Daria are nevoie de noi! La numai 12 ani, țintuită într-un scaun cu rotile, fetița are nevoie de o operație pentru a rămâne în viață

Daria are nevoie de noi! La numai 12 ani, țintuită într-un scaun cu rotile, fetița are nevoie de o operație pentru a rămâne în viață
Publicat: 24/04/2023, 14:27

Daria are nevoie de noi! La numai 12 ani, țintuită într-un scaun cu rotile, fetița are nevoie de o operație pentru a rămâne în viață. Micuța are Daria are nevoie urgentă de o operație pentru a putea respira și a trăi, intervenție chirurgicală care costă 30.000 de euro, sumă pe care părinții ei nu și-o pot permite.

La 12 ani, Daria este țintuită într-un scaun cu rotile. Fetița nu a mers niciodată, a venit pe lume cu probleme grave de sănătate, de la cifoscolioză toraco-lombară severă, la rinichi disfuncționali ori strabism. Viața micuței Daria e o luptă continuă pentru supraviețuite: luni petrecute în spital, zile de tratament și recuperare, operații multiple.

”Draga mamei suferă de când a venit pe lume. Când eram însărcinată în 8 luni am aflat că o să nasc un copil cu hidrocefalie, dar de aici și până la calvarul care a urmat… Chiar în a doua zi de viață, medicii au dus-o în sala de operație pentru că fetița mea nu avea doar acumulări de lichid în cavitățile adânci din creier, ci și Spina Bifida, o malformație congenitală extrem de gravă care deși îndepărtată chirurgical împiedică pacientul să meargă. Am acceptat cu greu că puiul meu va fi țintuit pe viață într-un scaun cu rotile”, nspune Iliana, mama Dariei.

Când avea numai 2 ani, viața Dariei a fost pusă din nou în pericol.

”Au apărut problemele cu rinichii. Medicii au constatat că rinichiul stâng funcționează doar la 20% din capacitatea normală. Am reușit să-i menținem funcția activă doar cu medicamente și prin montarea unui cateter urinar pe care trebuie să avem grijă să îl golim de 4 ori pe zi. Este o durere imensă într-un suflet de copil, dar și de mamă, pentru că nu poți decât să asiști neputincioasă la ce îți rezervă viața”, a mai spus femeia.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Daria este pusă astăzi în fața unei noi provocări, una care ar putea să o coste viața. Capacitatea pulmonară a fetiței este în acest moment sub 46%. Dacă nu e supusă urgent unei operații, Daria nu va mai putea respira. Din cauza problemelor la coloană, deformarea toraco-lombară a ajuns să pună extrem de multă presiune pe plămâni și să nu le mai permită să funcționeze normal.

Daria are nevoie de noi!

”În februarie, cu ajutorul Asociației Salvează o inimă am reușit să facem o primă intervenție chirurgicală, ce a durat nu mai puțin de 17 ore. Deși procedura s-a încheiat cu succes, medicii au decis că este nevoie de o a doua intervenție pentru a corecta complet deformarea coloanei. Atât pentru noi ca părinți, cât și pentru Daria este o perioadă foarte grea. Sunt zile în care suferă enorm că s-a născut bolnavă și nu poate să se joace ori să se plimbe ca alți copii. Eu o însoțesc pretutindeni, nu poate să se descurce singură.

Este în clasa a V-a și îi place foarte mult la școală. Se înțelege foarte bine cu toți colegii, care o sprijină și o ajută atât cât pot ei. De obicei se integrează repede între copii, dar nu prea face ea primul pas. Visează să ajungă cântăreață și make-up artist. Dacă reușim să trecem cu bine și de a doua operație, va putea avea o viață normală, chiar dacă este într-un scaun rulant. Daria speră însă ca într-o zi să se inventeze ceva care să o ajute să meargă. Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm să se strângă cei 30.000 de euro necesari operației” , a mai spus Iliana.

Tatăl Dariei a avut un accident și acum este pensionat pe caz de boală

Părinții Dariei Bratu nu își permit să strângă o asemenea sumă, mai ales când veniturile familiei abia depășesc 3.500 de lei. Mama fetei este singura care lucrează și pe lângă tratamentul Dariei, banii trebuie să îi ajungă și pentru cheltuielile zilnice. Tatăl copilei a avut de curând un accident și a fost în comă 3 săptămâni, iar acum este pensionat pe caz de boală.

Donează și tu pentru Daria!

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/daria-bratu/

Denumire entitate: Asociația ”SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar la detalii plată/mențiune: DARIA BRATU

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...