De ce ar fi murit Nicoleta, asistenta medicală care și-a dat ultima suflare pe masa tomografului. Primele concluzii ale necropsiei

De ce ar fi murit Nicoleta, asistenta medicală care și-a dat ultima suflare pe masa tomografului. Primele concluzii ale necropsiei
Sursă foto: Facebook
Publicat: 05/02/2022, 14:56
Actualizat: 05/02/2022, 15:35

Nicoleta Pantea, una dintre cele mai vechi asistente medicale de la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Piteşti, a murit la sfârșitul săptămânii trecute, pe masa tomografului din unitatea spitalicească. Surse medicale au declarat pentru Gândul că primele concluzii medico-legale au arătat că femeia ar fi suferit o insuficienţă respiratorie acută.

Soțul asistentei care a murit pe masa tomografului la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după ce a căzut în propria locuință, spune că starea femeii era din ce în ce mai rea de la o zi la alta. Asistenta avea doza booster făcută în octombrie, nu cu câteva zile înainte de deces, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Sub ochii mei a murit”

Bărbatul a adăugat că a fost sunat de o colegă a soției că se simte rău și să să se ducă  la spital. Când a ajuns acolo, asistentele de la cardiologie o duseseră să îi facă un CT și a făcut stop cardio respirator pe masă. „Sub ochii mei a murit soția”, a povestit, cutremurat, bărbatul la Antena 3.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti au anunţat, miercuri, demararea unei anchete interne, după ce asistenta Nicoleta Pantea, care lucra la secţia Cardiologie, a murit în urma amânării unui diagnostic. Femeia a fost plimbată la mai multe secții după ce a căzut și s-a lovit la spate, fără a primi îngrijiri medicale adecvate.

Spitalul a demarat o anchetă

Şi Spitalul Judeţean Argeş a anunţat miercuri, 2 februarie, că a deschis o anchetă.

„Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligaţiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului. De asemenea, în vederea stabilirii existenţei unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic”, a declarat pentru ”Adevărul” Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase