Prima pagină » Actualitate » De ce e bine să pui pâinea în congelator. La ce te ajută acest TRUC

De ce e bine să pui pâinea în congelator. La ce te ajută acest TRUC

De ce e bine să pui pâinea în congelator. La ce te ajută acest TRUC
De ce este bine sa tii painea in congelator, sursa foto: Envato

Dacă nu este păstrată în condiții optime, pâinea nu poate fi consumată un timp îndelungat. Ea poate rezista doar două zile, dar există un truc care te ajută să păstrezi pâinea pentru mai mult timp.

Dacă ai pâine făcută în casă, ea poate fi consumată în cel mult patru zile, după care nu mai este bună. În cazul pâinii din comerț, aceasta poate fi consumată în maximum o săptămână, dacă este păstrată așa cum trebuie. Prin urmare, este bine să o pui într-un loc în care circulația aerului este permisă, dar este și umiditate.

Nu este bine să ții pâinea într-un loc în care poate să mucegăiească. Nici în frigider nu este indicat să o ții, ci cel mai bine este în congelator. Astfel poate rezista mai multe luni și tot așa pot fi păstrate în condiții optime și produsele de patiserie. În aceste cazuri, se recomandă învelirea de mai multe ori cu o folie alimentară.

Iar atunci când vrei să decongelezi pâinea, este indicat să o faci treptat, la temperatura camerei și să nu o introduci imediat în cuptor. Nici produsele de patiserie nu este bine să fie introduse imediat la cuptor.

Ce să faci dacă pâinea e uscată

Dacă observi că pâinea s-a uscat, este bine să o stropești cu puțină apă, să o învelești într-o folie de aluminiu și să fie băgată la cuptor vreme de 15 minute. Dacă utilizezi cuptorul cu microunde pentru a încălzi pâinea, este bine să nu o lași foarte mult deoarece se poate usca și mai mult.

De asemenea, ca să te asiguri că nu se dezvoltă mucegaiul, este indicat să pui un cub de zahăr în același recipient în care păstrezi pâinea. Astfel, nu se va umezi și nu va face mucegai. Cubul de zahăr nu trebuie să vină în contact direct cu pâinea.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și