Fructele sunt printre cele mai sănătoase alimente, iar medicii recomandă consumul a cel puțin o porție pe zi, datorită conținutului de vitamine și minerale. Cu toate acestea, consumul fructelor imediat după masă poate genera anumite probleme de sănătate pentru anumite persoane.
Deși fructele sunt bogate în nutrienți și vitamine precum vitamina C și un stil de viață sănătos trebuie să conțină cel puțin o porție de fructe pe zi, nu este recomandat consumul acestor alimente după masă. Explicația ar fi că fructele sunt bogate în apă și glucide cu ardere rapidă și fibre de aceea acestea se digeră mult mai ușor decât mâncărurile gătite.
Din această cauză este posibil ca, după o masă copioasă, fructele să rămână mai mult timp în stomac decât dacă ar fi consumate la câteva ore după ce am savurat un meniu cu preparate mai grele. Astfel, persoanele pot avea senzații de balonare, disconfort gastric și flatulență.
Încă un aspect de care trebuie ținut cont, este după un prânz sau o cină cu preparate ce conțin proteine, grăsimi sau carbohidrați, este posibil ca nutrienți din fructe să nu mai fie absorbiți de organism la nivel optim. Aceasta înseamnă că organismul nu mai beneficiază de nutrienții din fructe precum vitaminele.
Specialiștii recomandă consumul de fructe cu 30 de minute înainte de masă, astfel se pot evita neplăcerile la nivel gastric. De asemenea, se fructele pot fi consumate și seara, cele mai potrivite fiind cele bogate în vitamina C, cum ar fi căpșunile sau kiwi, dar și merele.
FOTO: Envato
Citește și:
Rețetă de clătite americane. Ce să adaugi în aluat, pentru ca desertul să iasă pufos