Trucul cu 2 cuburi de zahăr în recipientul cu brânză, în frigider. La ce ajută, de fapt, zahărul depozitat în cutia acestui aliment, atunci când produsul este pus la rece? Iată mai jos motivul.
Te-ai gândit vreodată de ce ar trebui să adaugi 2 cuburi de zahăr în recipientul cu brânză, când depozitezi alimentul în frigider? Există un truc pe care l-ai putea lua în considerare pentru a menține produsul proaspăt. Și anume, adăugarea zahărului în cutia cu brânză, înainte de a fi pusă la rece.
Pentru ca brânză să nu își schimbă mirosul sau textura, un expert în brânzeturi precizează că ar trebui adăugate 2 cuburi de zahăr în recipient. Este esențial ca produsul să fie depozitat corespunzător și să stea la o temperatură scăzută, constantă, pentru a nu se alterna. În plus, adăugarea zahărului în recipientul în care se află brânza poate să o întărească și să nu o lase să se altereze rapid.
Expertul în brânzeturi a precizat că brânza ar trebui depozitată, mai întâi, în hârtie cerată sau pergament, apoi așezată într-un recipient etanș din plastic, căptușit cu un prosop de bucătărie umed. Tot expertul precizează că recipientul ar trebui depozitat în partea superioară a frigiderului, în interior fiind puse și 2 cuburi de zahăr. De ce se adaugă zahăr? Cele 2 cuburi de zahăr pot ajuta la reglarea umidității și pot preveni formarea mucegaiului. Ar fi ideal ca brânza să fie consumată înainte ca zahărul să se dizolve în recipient, potrivit The Guardian.
Alimentul ar trebui păstrat, în general, la o temperatură de 5-6 grade Celsius, în frigider.
„Aurul alb” din Sibiu riscă să dispară: ciobanii se luptă cu prețurile și indiferența
Ce fel de brânzeturi ar trebui să consumi pentru a pierde în greutate. Sfatul nutriționiștilor
Sursă foto: colaj Shutterstock