Decizie importantă: Coaliția stabilește dacă prelungește schema de compensare la carburanți (Surse)

Decizie importantă: Coaliția stabilește dacă prelungește schema de compensare la carburanți (Surse)
Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 19/09/2022, 09:03
Actualizat: 19/09/2022, 09:15

Liderii coaliției de guvernare vor stabili luni dacă Guvernul va prelungi schema de compensare la carburanți cu 50 de bani pe litru, potrivit unor surse politice.

Surse politice au precizat, pentru Mediafax, că este un subiect de discuție luni în coaliție și în acest moment nu s-a reușit să se discute cu companiile. Luni se va lua o decizie.

Măsura, care este valabilă până la 1 octombrie 2022, a fost luată de Executiv la începutul lunii iunie, când a aprobat ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți – 25 de bani de la bugetul de stat, iar 25 de bani o reducere comercială.

Prețurile ar putea să explodeze din nou!

Fără ajutorul de la stat, prețurile ar putea să o ia razna din nou, avertizează economiștii citați de observatornews.ro.

În ultimele 3 luni, șoferii au alimentat mai ieftin, dar situația s-ar putea schimba peste noapte. Analistul economic Mircea Coșea a declarat că măsură ar trebui menținută, dar nu vom avea certitudinea că prețurile la carburanți sunt stabilizate.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase